Tag: 10 things I hate about food

Bij mijn collega’s Laura en Lian zag ik een toffe tag voorbij komen. Ik heb het idee dat jullie mij al aardig leren kennen. Nu denk je misschien dat ik alles omtrent eten geweldig vind. Niks is minder waar. Ook ik heb (enorme) irritaties over eten. Hier komt ie dan:10 things I hate about food.

10 things I hate about food:

1 Producten niet op voorraad

Een van mijn grootste ergernissen is als een item niet op voorraad is in de winkel en ik dit echt nodig heb. Het resultaat is dat ik naar een volgende winkel moet gaan, omdat anders mijn recept niet klopt. Maar het kan ook zijn, dat ik denk dat ik een bepaald kruid nog in huis heb en dit niet het geval is. Oh en dat vind ik zo irritant. Dan kan ik WEER naar de winkel.

2 Vragen om mijn laatste hapje

Mijn kinderen mogen altijd mijn eten proeven. Ik stimuleer ze hier juist in. Dus in restaurants vraag ik altijd of ze een hapje willen van mijn gerecht. Maar 1 ding! Vraag nooit om het laatste hapje. En dat geldt trouwens voor alles wat ik eet. Ik deel graag eten, maar niet dat ene lekkere laatste stukje.

eetdagboek week 4

3 Onzekerheid als er eters komen

Door mijn blog denkt iedereen dat ik een soort kookpro ben. Ik ben ook gewoon een hobbykok. Ik leg de druk nogal hoog als er mensen bij ons komen eten. Ik verontschuldig mij vaak 100 x en zeg altijd dat ik niet zo culinair ben. Dat geloof ik trouwens nog steeds. Ik houd gewoon van simpel, smaakvol en makkelijke eten. Dat is vast de reden waarom ik de Toscaanse keuken zo lekker vind. Maar goed, ik kan er dus zenuwachtig van worden. Manlief staat graag een halve dag in de keuken en daar heb ik in mijn vrije tijd niet altijd zo zin in…

4 Mislukte bakrecepten

Koken lukt best aardig, maar bakken… Met koken gooi ik vaak maar iets in de pan. Helaas lukt dit niet met bakken. Ik doe maar wat, waardoor een nieuw recept vaak de eerste keer mislukt. Deze pavlova lukte pas na 3 keer. Ja echt geen grap. Ik word er gek van.

pavlova met fruit en chocolade

5 Mijn onhandigheid

Van de week deed ik het weer. Ik liet een ei vallen. “Hoe krijg je het toch voor elkaar” zegt manlief. Als ik de mixer gebruik, zit de hele keuken onder. Tomatensaus knoei ik altijd op mijn kleren (maar een schort gebruiken ho maar) en ga zo maar door. Thuis kunnen ze er wel om lachen, alleen zelf word ik er gek van. Ik ben echt onhandig en dat beperkt zich niet alleen tot de keuken.

6 Slechte service in een restaurant

De laatste jaren kan ik mij meer en meer irriteren aan slechte service in een restaurant. Het enige dat ik wil is met liefde bedient worden. Kijk mijn stoel hoeft niet naar achter geschoven te worden en een servet op mijn schoot gelegd. Ik wil gewoon een glimlach en dat iemand plezier uitstraalt en daar word ik blij van. Dan kan ik nog wel eens missen bij een etentje.

7 Commentaren over “gezond”

Yes, dit is een puntje dat mij wel eens hoog zit. Zo heb ik een heerlijke tomatensaus met verse tomaten waar 3 eetlepels suiker in gaan op 3 kilo tomaten. Dit is om het zuurtje te ontkrachten. Iedere keer als ik dit recept deel, krijg ik opmerkingen over de suiker. Of ik krijg een opmerking dat een recept teveel calorieën bevat of te vet is door het gebruik van noten en avocado. Voor mij bestaat het leven uit balans en bewust eten. Ik eet zo puur mogelijk. De ene keer start ik met havermout, eet een salade als lunch om bij de borrel een glas wijn met een bitterbal te nemen. Dat is wie ik ben en voor mij staat “gezond eten” voor weten wat je eet.

8 Niet weten wat te eten

Gek word ik ervan. Er zijn dagen dat ik geen idee heb wat ik moet koken. Ja echt! Dan heb ik weer geen inspiratie en kan ik geen keuzes maken. Dat is voor mij dan ook de reden om met een weekmenu te werken. Dan zorg ik beter voor variatie en kan ik makkelijker boodschappen doen.

weekmenu 25 makkelijke recepten 2

9 Niet van eten af kunnen blijven

Ohhh mijn grootste genot maar ook probleem is als een tafel vol staat met allerlei lekkers. Taart kan ik wel laten staan, alleen zijn hartige snacks echt een kwelling voor mij. Zodra ik begin met eten, lijk ik niet te kunnen stoppen. Sommige mensen kunnen heel beheerst af en toe wat van tafel pakken. Ik niet, ik blijf maar snaaien….

10 VET randje aan vlees

Nu lust ik echt alles en dan bedoel ik ook alles. Er is alleen één iets waarvan de rillingen over mijn rug lopen. Dat is het randje vet aan suddervlees bijvoorbeeld. Zodra ik dit proef, spuug ik dit uit. Voor de rest eet ik altijd alles keurig op!

Zo wat vonden jullie van mijn lijstje? Kunnen jullie je vinden in een aantal punten? Nu komt het woord “hate” eigenlijk niet voor in mijn woordenboek, maar jullie begrijpen vast de strekking van deze tag :). Lijkt het je leuk om de tag over te nemen? Vergeet dan niet om Laura en Lian even te vermelden. Dan kunnen ze jouw blog ook terug lezen.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.