Kijkje in mijn leven januari

Januari is voorbij en wat zal ik eens over deze maand zeggen? Om eerlijk te zijn is het niet een top maand geweest. Op dit moment zijn er grote perikelen omtrent het nieuwe huis. Pff, zou ik last hebben van een klein winterdipje? Mijn telefoon telt minder foto’s dan normaal. Deze maand was dan ook niet zo spannend. Laat ik je even meenemen in een kijkje in mijn leven.

Deze maand stond in het teken van #backtonormal. Ik had voor mezelf een aantal speerpunten bedacht, zoals meer groente eten, meer me-time en geen alcohol. Heerlijk zeg om weer allerlei gewone recepten te koken en eten. De spaghetti met champignonsaus (vegetarisch) en de havermout met pindakaas vlogen door het dak.

Havermout met pindakaas uit de oven

Het Oudjaar sluit ik traditioneel af met een knallend feest met 8 andere gezinnen. Eén van de hoogtepunten is het ontbijt de volgende dag. Ruim 20 jaar vieren wij Oud en Nieuw met elkaar. Deze foto maakt mij zo trots. Nu zitten wij aan de ontbijttafel MET onze kinderen erbij. Beter kun je het nieuwe jaar niet beginnen.

Kijkje in mijn leven januari

Zelf pasta maken is echt een act of love. Manlief houdt zich hier mee bezig. Deze maand heeft hij zelfs 2 keer tagliatelle gemaakt. Afgelopen weekend vond ik nog een schat in de voorraadkast in de vorm van een potje champignons truffel tapenade. Wat een heerlijkheid.

Kijkje in mijn leven januari

Januari was een echte wintermaand. Soms vond ik het te lekker binnen. De houtkachel draaide overuren. De kids smachten naar sneeuw. In de straat werd deze mini sneeuwpop gemaakt.

Kijkje in mijn leven januari

Wie verzint het om in een alcoholvrije maand naar een winebar te gaan? Yes me. De date met mijn vriendinnen stond al ergens in november. Met weemoed keek ik soms naar hun gevulde glazen. Ik kom zeker een keer terug bij Styvesant. De hapjes op de kaart zijn trouwens ook erg smakelijk. Het wijnlokaal is zelfs uitgeroepen tot 3e beste wijnbar van Nederland! Een aanrader.

Kijkje in mijn leven januari

Het voordeel van voor jezelf werken is dat je er af en toe even spontaan tussen uit kan. Na een relaxte afspraak besloot ik het gevoel maar even vast te houden. Thuis een boterham eten kan altijd nog. Ik koos ervoor om met manlief even lekker te lunchen met uitzicht op een plas.

Kijkje in mijn leven januari

Het is vrijdagavond 20:00 uur. De hele familie zit op de bank voor The Voice en de bel gaat. Een buurman staat op de stoep en komt iets brengen. “Ik heb een lekkere vissalade voor jullie gemaakt” Juist ja, wij hebben hele fijne buren. Dit soort kleine geschenkjes maken mij heel gelukkig.

Kijkje in mijn leven januari

Terwijl een vriendin van ons net bevallen is, doen wij een rondje scholen voor het voortgezet onderwijs. De school van onze dochter adviseert om in groep 7 eens te kijken om de sfeer te proeven. Inmiddels zijn er 4 scholen bezocht en madame heeft al een favoriet. Kleine meisjes worden groot.

Kijkje in mijn leven januari

Naast de Italiaanse keuken is de Oosterse keuken favoriet. In Utrecht zit al jaren een Vietnamees restaurant Saigon. Samen met een goede vriendin hebben wij genoten van de springrolls, die je zelf samenstelt. Ik heb mijn buik volgegeten met veel groente, rijstvermicelli en gegrild vlees en een dip vissausje. Zalig.

Kijkje in mijn leven januari

Nog even terug naar mijn #backtonormal traject. Ik ben niet zo van de goede voornemens en die heb ik dan ook niet. Alleen vind ik het wel belangrijk om meer tijd voor mezelf te nemen. Soms word ik zo opgeslokt door het gezin en werk. Die telefoon wil ik vaker aan de kant leggen en dit lukt in het weekend best aardig. Op mijn mobiel staan nu twee apps. De één is Checky zodat je kunt zien hoe vaak je op je telefoon kijkt. De ander heet RealizD en die geeft ook nog aan hoeveel uren je het apparaat gebruikt. Best confronterend….

Kijkje in mijn leven januari

Jeetje wat was het soms koud buiten. Zonder muts was het toch echt te koud. Haha, ik werd niet herkend op straat.

Kijkje in mijn leven januari

Dit was toch echt even een bijzonder momentje. Zoonlief die voor het eerst op natuurijs staat. Iedereen was aan het schaatsen in een sloot vlakbij huis. Via Marktplaats heb ik snel even een paar schaatsen gekocht. In het begin was het schaatsen lastig, maar na een half uurtje oefenen kon hij al beter schaatsen dan ik.

Kijkje in mijn leven januari

Ben je nieuwsgierig naar mijn leven of meer foto’s van achter te schermen? Je kunt mij vinden op (Stories). Op naar het volgende kijkje in mijn leven. De maand februari is vast beter dan januari. Ik heb in ieder geval een verrassingsweekendje met vriendinnen. Zin in.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.