Barcelona, klussen en veel eten – kijkje in mijn leven mei 2019

Elke maand geef ik een kijkje in mijn leven. Mei was een heerlijke maand met een dagje Barca, weekend weg met de meiden, klussen en veel lekker eten.

De vakantie in de Costa Dorade sloten we af met een dag en nachtje in Barcelona. We hadden alleen een klein foutje gemaakt. Het was 1 mei, dag van de arbeid. Bijna alle hotels zaten vol en alleen 4/5 sterren hotels waren beschikbaar. De kids keken hun ogen uit naar alle luxe. Van een kingsize bed, twee tv’s op de kamer, Rituals in de badkamer tot champagne bij het ontbijt.

Kijkje in mijn leven mei 2019 4a

Alleen komen wij niet voor het hotel maar de stad. Manlief en dochter zijn samen al eens naar Barcelona geweest. Voor onze zoon was het de eerste keer. Hoog op zijn verlanglijstje stond een bezoek aan Camp Nou (het voetbalstadium van Barcelona), dat op loopafstand van het hotel lag. Op die bewuste dag, speelde Barca de halve finale van de Champions League. Bij toeval kwamen we in een restaurantje terecht waar alle gasten kwamen voor een gezellig avondje eten en voetbal kijken. Wat een feest, deze avond vergeet ik niet snel meer.

De volgende dag stond dan eindelijk een tour door het stadion op het programma. Onze zoon heeft zijn ogen uitgekeken. Zeker omdat hij de dag ervoor de wedstrijd op tv had gezien. “wat loop je toch raar, je moet rechts lopen” zei ik nog in de catacomben. “Nee, mam hier heeft Messie gisteren gelopen en ik volg zijn route“. Hij heeft letterlijk maar dan ook echt letterlijk alles aangeraakt van de muren, deuren, de vloer, stoelen etc. Op het veld bukte hij bij de dranghekken om zover mogelijk het gras aan te raken. Direct kwam een steward op hem af, want ze waren bang dat hij het veld op wilde rennen…

Kijkje in mijn leven mei 2019 2a

Kijkje in mijn leven mei 2019 3a

Aangezien ik vaak kook is het zo fijn om bij een andere aan tafel te schuiven. Bij de verjaardag van mijn nichtje kreeg ik een zalige roti. Mijn ogen waren groter dan mijn maag. Ik nam een tweede portie, waar ik de hele nacht last van heb gehad.

Kijkje in mijn leven mei 14a

Spontane afspraken zijn het leukst wat mij betreft. Zo leuk om een bericht te krijgen van vrienden: komen jullie hier Ajax kijken en eet je een hapje mee? Nou daar zeg ik geen nee tegen.

Kijkje in mijn leven mei 14 a

Van dit etentje heb ik ook zo genoten. Na elkaar een paar jaar niet gezien te hebben, schoven wij bij een neef van manlief aan. Een groot stuk vlees uit de oven met salades en krieltjes in de schil is een ideale maaltijd voor als je eters hebt. Het kost niet te veel tijd en is bijzonder smaakvol.

Kijkje in mijn leven mei 2019 8a

Mijn flexplek bij Hashtag Workmode bevalt nog steeds erg goed. Naast het feit dat ik er erg productief ben, doe ik ook een hoop nieuwe kennis en contacten op. Het idee van deze co-workers space is juist om elkaar te ondersteunen, expertise te delen en zo te groeien tot betere ondernemers. Door een huurdersontbijt kreeg ik nieuwe inspiratie voor de continuïteit van mijn bedrijf.

Kijkje in mijn leven mei 2019 6a

Na de vakantie is het klussen ook weer opgepakt. Wij hebben een aantal weken niet zoveel gedaan. Dit frustreerde mij wel, want ik wil graag dat alles in 1x klaar is en direct helemaal perfect. Gelukkig gaan we nu weer met volle kracht vooruit. Het is nu wel weer een rommel overal, maar ik doe net alsof ik het niet zie. De raamdeco is binnen voor het hele huis en hangt bijna overal. De schuur en tuinoverkapping is besteld, de plinten zijn binnen voor het hele huis en worden binnenkort geplaatst. Er staat een kast in het kantoor en de rommel achter mijn bureau is bijna weg. Wat een feest. Daarbij hebben we talloze kleine dingen opgehangen die al weken in huis waren. Hoe fijn is het bijvoorbeeld om de kledingkast via een knop open te doen ipv met je voet proberen de deur open te krijgen. Zie je het al voor je? Juist, dat werkt voor geen meter.

Kijkje in mijn leven mei 2019 1a

Van heel veel zaken voor het huis kon ik geen voorstelling maken van te voren. Alleen de keuken is precies zoals ik had bedacht. Mijn hart maakte een sprongetje bij dit moment. Beide kids komen spontaan aan de keukenbar huiswerk maken, terwijl ik het eten voorbereid. Ondertussen kletsen we wat, zet ik iets te drinken voor ze klaar met iets lekkers. Een genietmomentje.

Kijkje in mijn leven mei 15a

De keuken is ook ingewijd met de eerste kookdag. Lucie en ik zijn twee uur bezig geweest om de juiste fotografeerplek te vinden. Toen we het plekje gevonden hadden, ging het fotograferen weer als een speer. Een kijkje in de ontplofte keuken:

Kijkje in mijn leven mei 16a

En toen ging ik weer een weekendje weg en ik had er van te voren helemaal geen zin in. Ik heb behoefte aan rust en rommelen in huis. Natuurlijk ben ik wel gegaan. Deze momentjes met mijn vriendinnen zijn mij te kostbaar. We huurden het huis van de broer van een vriendin. In plaats van hotelontbijtjes zaten we gezellig aan de keukentafel. Geen shopexpedities dit keer, eindeloos wachten bij de paskamers, elkaar kwijtraken om op het terras ergens af te spreken. Maar wandelen in het heuvelachtige gebied van Winterberg en borrelen in de tuin. Dit is zoveel intiemer en gezelliger. We hebben een aantal mooie gesprekken gehad! Het is zo goed bevallen dat de nieuwe datum alweer vaststaat.

Kijkje in mijn leven mei 2019 13a 1

Kijkje in mijn leven mei 2019 12a 1

Kijkje in mijn leven mei 2019 11a 2

De maand juni belooft een gezellig druk maandje te worden. Er staat weer een kookdag op de planning, een business event en voorbereidingen voor de zomervakantie. Daarnaast wordt er schade hersteld van de openhaard. Twee muren worden geverfd en het hele plafond van de woonkamer gespoten (en mag al het meubilair naar buiten…) De plinten worden gelegd en de tuin wil ik graag gezellig hebben als het voetbalteam van zoonlief komt barbecueën. Kijk gezellig mee via mijn insta stories.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.