Havermout met pompoen

Bij pompoen denk je vast aan een hartige smaak. Wist je dat pompoen ook goed met zoet te combineren is? Na het succes van het ontbijttaartje met pompoen, heb ik voor vandaag een ontbijt recept van havermout met pompoen klaar gezet. Juist, groente als ontbijt. Ik beloof je dat het niet naar groente smaakt!

Het pak havermout staat bijna dagelijks op mijn aanrecht. Nu het weer kouder wordt, krijg ik een koud ontbijt met Skyr of kwark niet zo makkelijk weg. Een warm ontbijt verwarmt zo lekker van binnen en zo houdt je het makkelijk vol tot aan de lunch.

Voor dit ontbijt recept hoef je niet ‘s ochtends een pompoen te schillen, hakken en koken. Haal gewoon een pak diepvries pompoen in huis. Ideaal om een portie te pakken voor een puree, soep of dit ontbijt. Verwarm de oranje vriend tegelijk met de amandelmelk en havermout. De sinaasappelsap maakt het ontbijt lekker fris.

Qua topping kun je helemaal los. Meestal kies ik voor kaneel en een halve appel. De rozijnen en walnoten laat ik nu even staan. Maar om eerlijk te zijn, maakt dit het ontbijt wel helemaal af. Maak de keuze die bij je past.

Havermout met pompoen

Havermout met pompoen

Recept voor 1 persoon

  • 150 ml amandelmelk (of meer naar smaak)
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 100 gram pompoenblokjes (uit de diepvries)
  • 50 gram havermout

Topping:

  • halve appel
  • 1 eetlepel rozijnen
  • kaneel
  • 3 walnoten

Stappen om havermout met pompoen te maken:

  1. Voeg de amandelmelk, sinaasappelsap, pompoenblokjes (bevroren) en havermout toe aan een steelpannetje. Breng aan de kook en laat een minuut of 8 – 10 pruttelen totdat de pompoenblokjes gaar zijn.
  2. Snijd de appel in stukjes. Giet de havermout in een kommetje en strooi de rozijnen, appel, kaneel en stukjes walnoot erover.

Havermout met pompoen

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.