Nog geen beoordelingen

Ontbijt wafels (carrot cake)

Vandaag heb ik een fijn ontbijt recept voor het weekend. Het recept plaats ik bewust nu al zodat je de ingrediënten even bij elkaar kunt zoeken. Je bent mij morgen dankbaar! Na een slow start zaterdag of zondag kun je direct aan de bak met de ontbijt wafels.

Ja, ik heb mijn wafelijzer weer te voorschijn getoverd. Nou ja wafelijzer. Het is eigenlijk een tosti apparaat waarvan ik de ijzers even vervang. Geen nood als je dit apparaat niet hebt. Dan maak je er gewoon kleine pannenkoekjes van.

Ontbijtwafels (carrot cake wafels)

De ijzers heb ik op het apparaat laten zitten. De kids hebben de komende week vakantie. Een heerlijk vooruitzicht. Elke dag een uurtje langer blijven liggen en leuke dingen doen met elkaar. Ondertussen zal ik gewoon blijven werken. De afgelopen tijd was ik druk met andere dingen, waardoor het niet gelukt is om veel vooruit te werken. Ach, ik vind het geen straf hoor om nog een aantal varianten op de ontbijt wafels te maken.

Nog even over de smaak van de wafels. Ze hebben iets weg van carrot cake door de wortel natuurlijk. De rozijnen, pecannoten en siroop maken dit verwen ontbijt helemaal af. Het lekkerste is om een soort taartje te maken van de wafels. Dus leg een paar plakken appel op de wafel en garneer met de rest van de ingrediënten.

Ontbijtwafels (carrot cake wafels)

Ontbijt wafels (carrot cake)

Ingrediënten

4 stuks
  • 1 kleine winterwortel
  • 75 gram volkoren meel
  • 25 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 200 gram magere kwark
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • olijfolie of kokosolie om wafel ijzer in te vetten

Voor erbij

  • 1 appel rozijnen, pecannoten en ahornsiroop

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Schil en rasp de wortel.
  • Meng in een kom de wortel, melen, ei, kwark, kaneel, zout en bakpoeder. Roer goed door elkaar. Voeg eventueel een scheutje melk toe mocht het beslag te droog zijn.
  • Verwarm het wafelapparaat. Smeer de ijzers in met olijfolie en bak de ontbijtwafels in een paar minuten bruin en gaar. Serveer met de appel, rozijnen, pecannoten en ahornsiroop.
  • Bak de volgende ronde wafels en vergeet niet om de ijzers opnieuw met olie in te smeren.
  • Serveer de ontbijt wafels op een bord. Beleg met in stukjes gesneden appel. Strooi de rozijnen, pecannoten en ahornsiroop erover.

Linda’s Tips

  • Tip: houd de eerste lading wafels warm in een oven op 100 graden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.