Hapje met brie, ui en vijgenspread

Vandaag is manlief jarig! Tijdens Linda’s borrelweek maak ik speciaal een borrelhapje voor hem. Dithapje met brie, ui en vijgenspread heeft hij meer dan goedgekeurd. We delen de liefde voor elkaar en kaas :).

Het is volle bak vanavond. Het huis staat vol visite. We noemen deze avond niet voor niks een generale repetitie voor Oud & Nieuw. Elk jaar sta ik weer verbaasd hoeveel er gegeten en gedronken wordt op zijn feestje. Iedereen zegt altijd vol te zitten van de kerst, maar wij merken daar niks van. Het eten en drank is niet aan te slepen.

Een verschil met andere jaren is dat er geen zelfgemaakte hapjes op tafel staan. We hebben namelijk sinds een paar dagen de sleutel van ons huis!!! Yeahhhh wat zijn we blij. Manlief is zelfs op zijn verjaardag druk aan het klussen. Aangezien ik twee linkerhanden heb, wil hij mij er niet bij hebben… Ondertussen houd ik de boel thuis draaiende en race van bouwmarkt naar bouwmarkt.

Normaal maak ik ook op manliefs zijn verjaardag het hapje dat die dag op de blog verschijnt. Een paar jaar geleden kreeg ik zoveel commentaar dat er geen bladerdeeghapjes met chorizo op tafel stonden. Twee jaar geleden maakte ik de hapjes met vlees en vorig jaar vonden mini worstenbroodjes gretig aftrek. Dit jaar is het thema bier en bitterballen! Ach zolang het maar gezellig is, toch? Daarbij is het echt de laatste verjaardag in dit huis, dus dat vieren we goed!

Hapje met brie, ui en vijgenspread

Hapje met brie, ui en vijgenspread

recept voor 24 stuks

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram rode ui
  • 2 eetlepels vijgenspread
  • 200 gram brie
  • 75 gram walnoten
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 24 krokante cupjes (bv Jos Poell)

Stappen om een hapje met brie, ui en vijgenspread te maken:

  1. Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Snijd de rode ui fijn. Bak in 10 minuten op een laag vuurtje zacht. Voeg de vijgenspread toe en verwarm 2 minuten mee.
  2. Verwarm de oven op 200 graden.
  3. Snijd 24 rechtshoekjes van 2 bij 1 cm van de brie. Vul de cups met de uienspread, leg een plakje brie erop, strooi er tijm over en dek af met een walnoot.
  4. Zet eventueel 10 minuten in de oven, zodat de brie zacht is.

Tip: het hapje met brie kun je zowel warm als koud eten. Mijn advies is om de ui-vijgenspread van te voren te maken. Ter plekke hoef je dan alleen de cups te vullen.

Hapje met brie, ui en vijgenspread

Bewaar dit hapjes recept op Pinterest

Wil je dit recept opslaan zodat je het terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Hapje met brie ui en vijgenspread

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere hapjes en drankjes voor oud en nieuw.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.