• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Gevulde portobello uit de oven

gevulde portobello uit de oven

februari 25, 2016 door Linda 2 Reacties

Jullie weten dat ik gek ben op groente. Mijn missie is om jullie te inspireren om meer “groenvoer” te eten. Het liefst lekker en makkelijk toepasbaar. De gevulde portobello uit de oven past helemaal in dat straatje.

Het enige dat je hoeft te doen is de oven voor te verwarmen. Ondertussen maak je de vulling voor de reuze champignon en schuif je 7 tot 10 minuten de oven in. Dit gerecht is niet voldoende als maaltijd natuurlijk. Ik zie dit als extra groentemomentje voor bij het avondeten. Je weet wel, die tweede variant groente die bijna altijd bij ons avondeten op tafel staat.

gevulde portobello uit de oven

Hiervoor gebruik ik vaak groente uit de oven. Ideaal omdat ik zo mijn handen vrij heb voor de rest van het eten. Op zich is een gevulde portobello niet zo spannend. In restaurants is dit vaak de enige keuze voor vegetariërs gevuld met geitenkaas. Een prima gerecht, niks mis mee. Alleen zocht ik even een iets andere vulling. Peulvruchten zijn mijn grote vriend en passen goed bij de champignon. Zeker als er toch al een stukje vlees op tafel eet, is het prima om nu een portie plantaardige eiwitten te nemen. De gerookte paprikapoeder geven de kikkererwten pit en de zoute sojasaus past perfect bij de portobello.

gevulde portobello uit de oven

Gevulde portobello uit de oven

voor 4 stuks

  • 4 portobello’s
  • 1 handje spinazie
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • snufje zout en peper
  • scheutje zoute sojasaus (Kikkoman less salt)
  • optioneel: lente-ui

Stappen om gevulde portobelle uit de oven te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Boon de portobello’s schoon, vul met de spinazie.
  3. Spoel de kikkererwten af, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Kruid met het paprikapoeder, een snufje zout en peper. Leg bovenop de spinazie.
  4. Zet de portobello’s 7 tot 10 minuten in de oven.
  5. Giet een scheutje sojasaus over elke portobello bij het serveren.
  6. Strooi er eventueel fijn gesneden lente-ui over voor extra pit.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner Tags: bonen, groente recepten, groente uit de oven recept, hoe maak ik gevulde portobello uit de oven, kikkererwten, kikkererwten recepten, portobello, portobello recept, spinazie, vegan, vegetarisch

Lees Interacties

Reacties

  1. Eddy de Visser zegt

    december 24, 2017 om 12:22 pm

    vast bedankt voor de recepten!!!!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 27, 2017 om 11:17 am

      Hi, leuk. Heb je met kerst een van mijn recepten gemaakt? Ik hoor het graag en als je een foto hebt is het nog leuker.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl