5 uit 2 beoordelingen

Frittata met aardappel en gerookte zalm

De kerstdagen zijn voorbij en dan is het tijd voor de leukste week op de blog. Na de kerst kom ik altijd met borrelhapjes voor Oud & Nieuw. Linda’s borrelweek is bij deze dan ook officieel geopend! Ik trap af met een frittata met aardappel en gerookte zalm.

Een frittata is eigenlijk een omelet gevuld met aardappel, groente en kruiden. Ik vind het altijd lijken op een hartige taart en zo presenteer ik dit hapje dan ook. Meestal wordt een frittata eerst in de pan gebakken om vervolgens in de oven te zetten. Dit vind ik altijd zo’n gedoe, want niet alle pannen zijn geschikt voor in de oven of passen niet. Mijn oplossing is om de frittata direct in de oven te plaatsen en te laten garen.

Wist je dat een frittata is ontstaan om restjes groente en pasta in te verwerken? In plaats van diepvries doperwten kun je ook andere groente gebruiken. Duik de koelkast in om op zoek te gaan naar de restjes van kerst. Dit geldt ook voor de verse kruiden. Maak eerst op wat je nog in huis hebt. Naast de peterselie smaakt dille of bieslook ook zalig in deze frittata.

Frittata met aardappel en gerookte zalm is een lekker borrelhapje voor bij een feestje of verjaardag. De frittata maak je in zijn geheel in de oven.

Frittata met aardappel en gerookte zalm

Ingrediënten

Aantal personen8 stukken
  • 6 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 lente uitjes
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 200 gram diepvries doperwten of restjes groente van kerst
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie dille of bieslook
  • snufje zout en peper
  • extra nodig: ronde ovenschaal of taart vorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Klop de eieren met de crème fraîche los.
  • Snijd de lente uitjes in ringetjes en de gerookte zalm in reepjes.
  • Vet een ronde ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  • Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem, daarna de ringetjes lente ui, doperwten en de zalm.
  • Giet het eimengsel erover en breng op smaak met de peterselie en een snufje peper en zout.
  • Zet de schaal 25 – 30 minuten in de oven.
  • Serveer koud of warm.

Tip: wil je ook eens met zoete aardappel een frittata kunt maken? Neem dan eens een kijkje bij deze vegetarische frittata van mijn vader. Of kijk eens op aardappels.nl voor meer inspiratie.

Frittata met aardappel en gerookte zalm is een lekker borrelhapje voor bij een feestje of verjaardag. De frittata maak je in zijn geheel in de oven.
Frittata met aardappel en gerookte zalm is een lekker borrelhapje voor bij een feestje of verjaardag. De frittata maak je in zijn geheel in de oven.

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere hapjes en drankjes voor oud en nieuw.

Dit artikel betreft een samenwerking met Aardappels.nl Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.