• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Frittata met aardappel en gerookte zalm

Frittata met aardappel en gerookte zalm is een lekker borrelhapje voor bij een feestje of verjaardag. De frittata maak je in zijn geheel in de oven.

december 27, 2019 door Linda Reageer

Samenwerking. De kerstdagen zijn voorbij en dan is het tijd voor de leukste week op de blog. Na de kerst kom ik altijd met borrelhapjes voor Oud & Nieuw. Linda’s borrelweek is bij deze dan ook officieel geopend! Ik trap af met een frittata met aardappel en gerookte zalm.

Een frittata is eigenlijk een omelet gevuld met aardappel, groente en kruiden. Ik vind het altijd lijken op een hartige taart en zo presenteer ik dit hapje dan ook. Meestal wordt een frittata eerst in de pan gebakken om vervolgens in de oven te zetten. Dit vind ik altijd zo’n gedoe, want niet alle pannen zijn geschikt voor in de oven of passen niet. Mijn oplossing is om de frittata direct in de oven te plaatsen en te laten garen.

Wist je dat een frittata is ontstaan om restjes groente en pasta in te verwerken? In plaats van diepvries doperwten kun je ook andere groente gebruiken. Duik de koelkast in om op zoek te gaan naar de restjes van kerst. Dit geldt ook voor de verse kruiden. Maak eerst op wat je nog in huis hebt. Naast de peterselie smaakt dille of bieslook ook zalig in deze frittata.

Frittata met aardappel en gerookte zalm is een lekker borrelhapje voor bij een feestje of verjaardag. De frittata maak je in zijn geheel in de oven.

Frittata met aardappel en gerookte zalm

recept voor 8-10 stukjes

  • 6 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 lente uitjes
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 200 gram diepvries doperwten (of restjes groente van kerst)
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie (dille of bieslook)
  • snufje zout en peper
  • extra nodig: ronde ovenschaal of taart vorm

Stappen om een frittata met aardappel en gerookte zalm te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Klop de eieren met de crème fraîche los.
  3. Snijd de lente uitjes in ringetjes en de gerookte zalm in reepjes.
  4. Vet een ronde ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  5. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem, daarna de ringetjes lente ui, doperwten en de zalm.
  6. Giet het eimengsel erover en breng op smaak met de peterselie en een snufje peper en zout.
  7. Zet de schaal 25 – 30 minuten in de oven.
  8. Serveer koud of warm.

Tip: wil je ook eens met zoete aardappel een frittata kunt maken? Neem dan eens een kijkje bij deze vegetarische frittata van mijn vader. Of kijk eens op  aardappels.nl voor meer inspiratie.

Frittata met aardappel en gerookte zalm is een lekker borrelhapje voor bij een feestje of verjaardag. De frittata maak je in zijn geheel in de oven.

Frittata met aardappel en gerookte zalm is een lekker borrelhapje voor bij een feestje of verjaardag. De frittata maak je in zijn geheel in de oven.

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere hapjes en drankjes voor oud en nieuw.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram |Twitter | Bloglovin’ |
Dit artikel betreft een samenwerking met Aardappels.nl Lees hier mijn disclaimer.

Categorie: Pasen, Snack Tags: aardappel

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag? Weekmenu makkelijke recepten 262
  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • 9 tips: gezond eten onderweg naar vakantie
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl