• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
  • ZOEKEN

Vegetarische curry met paneer

Vegetarische curry met paneer

juli 9, 2018 door Linda 2 Reacties

Samenwerking. Ik ben dol op de Oosterse keuken en Azië is na Europa mijn favoriete bestemming. Een curry zet ik graag op tafel, omdat dit gerecht veelzijdig is. Met kruiden of groente geef je er elke keer een andere smaak aan. Vandaag heb ik iets nieuws voor jullie een vegetarische curry met paneer.

Paneer? Wie wel eens in India is geweest, weet precies waar ik het over heb. Paneer is een kaas gemaakt van koemelk en wordt daar veel gegeten. Apetina heeft deze kaas sinds kort in het assortiment. Paneer is hoog in eiwit, laag in zout dus alleen maar plus punten. Het fijne aan deze kaas is dat het makkelijk de smaken van sauzen en kruiden opneemt en is daardoor bij uitstek geschikt voor een curry. De structuur is stevig en lijkt gebakken op kip, dat maakt het dan ook een handige vleesvervanger.

Ik ben even mijn mini toko ingedoken op zoek naar een kruidenmix die goed bij de paneer past. Garam masala, koriander en chili zorgen voor een heerlijke oosterse smaak. Paneer bereid je door het in stukjes van 2 x 2 cm te snijden en lichtbruin te bakken in een pan. Vervolgens voeg je dit toe de curry saus. Binnen 30 minuten staat er een heerlijke vegetarische curry op tafel!

Vegetarische curry met paneer

Vegetarische curry met paneer

recept voor 4 personen:

  • 300 gram rijst
  • 225 gram Apetina® paneer
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 2 theelepels garam masala (gewoon in het kruidenschap van de supermarkt)
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 chilipoeder
  • 1 blik biologische tomatenblokjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 gram doperwten (diepvries)

voor erbij

  • naanbrood
  • verse koriander

Stappen om een vegetarische curry met paneer te maken:

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snijd de paneer in stukjes van 2 bij 2 cm. Bak in een koekenpan met olijfolie lichtbruin.
  3. Snijd ondertussen de uien in stukjes en de knoflook fijn.
  4. Haal de paneer uit de pan. Verwarm de pan opnieuw met olijfolie en bak hierin de uien. Voeg knoflook, koriander, garam masala, paprikapoeder en chilipoeder toe. Bak twee minuten. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, doperwten en gebakken paneer toe. Laat 5 minuten pruttelen.
  5. Serveer met de gekookte rijst en eventueel met naanbrood om te dippen en verse koriander.

Tip: je kunt paneer vinden in het kaas of vegaschap. Handig om te weten is dat paneer geen stremsel bevat en dus ook geschikt is voor vegetariërs.

Tip: heb je nog een kant-en-klare curry pasta in huis? Gebruik dan een eetlepel of meer naar smaak en laat de koriander, garam masala, paprikapoeder en chilipoeder achterwege.

Vegetarische curry met paneer

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+
Dit artikel betreft een samenwerking met Apetina®. Lees hier mijn disclaimer.

Onderwerp: DINER Tags: curry, doperwten, garam masala, kokosmelk, naan, Oosterse gerechten, paneer, rijst, vegetarisch

Lees Interacties

Reacties

  1. Jo’s Daughter zegt

    juli 10, 2018 op 7:52 am

    Wat een leuk recept! Ben benieuwd naar de paneer, heb ik nog nooit gegeten 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 10, 2018 op 10:53 am

      Hi Jo, voor als je vaker vega wilt eten is dit een ideale vleesvervanger. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Gestoomde hele vis

Lekker eten met Linda – gestoomde hele vis

Vega lunchbox inspiratie voor kids

Lekker eten met Linda – vega lunchbox inspiratie

Weekmenu 101 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf kippensoep maken Zelf kippensoep maken
  • Zelf guacamole maken Zelf guacamole maken
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Bananenpannenkoeken Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje) Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje)
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • 3x thee tegen verkoudheid 3x thee tegen verkoudheid
  • Appelkoeken van havermout Appelkoeken van havermout
  • Havermoutbroodjes Havermoutbroodjes

Instagram

Meer ladenVolg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info