Nog geen beoordelingen

Cranberry compote

Voor alles is een eerste keer. En zo maakte ik van de week mijn eerste cranberry compote. Ik heb duidelijk weer eens onder een steen gelegen. Wat is dit lekker! En zo makkelijk om te maken. Hup alle ingrediënten in een pannetje en vervolgens 10 minuten koken. De cranberry compote maakte ik natuurlijk voor bij mijn gevulde kalkoen die niet kan mislukken. Een kalkoen serveren zonder cranberry compote is als een pasta zonder Parmezaan. Precies een no go!

Als foodblogger wordt eigenlijk van je verwacht dat je met iets vernieuwends komt. Nou jammer dan, deze foodblogger kiest voor haar hart en houdt wel van tradities. De kalkoen was meer dan fantastisch, dat mag duidelijk zijn. En de cranberry compote smaakte er heerlijk bij. Zo goed zelfs dat er al een nieuw potje in de maak is. Het onderstaande recept is een fris zure compote. Bij de tip geef ik je een suggestie voor een zoetere compote.

Dus neem van de week de cranberries eens mee bij de supermarkt en probeer het eens uit. Je zult niet teleurgesteld zijn!

Cranberry compote zelf maken.

Cranberry compote

Ingrediënten

Aantal personen1 flinke pot
  • sap van 1 sinaasappel en schil van 1/2 sinaasappel
  • 75 ml water
  • 50 gram suiker
  • 350 gram cranberries
  • 1 kaneel stokje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Boen de sinaasappel schoon. Schil met een aardappelmesje lichtjes de helft van de sinaasappel. Het witte velletje zorgt voor een bittertje. Ik had een te dikke schil. Met een bolle kant een theelepel verwijder je het witte vruchtvlees. Pers de sinaasappel uit.
  • Verwarm in een steelpannetje het sinaasappelsap, water en suiker. Roer goed door elkaar totdat de suiker is opgelost.
  • Voeg dan de sinaasappelschil, cranberries en kaneelstokje toe.
  • Kook een minuut of 10 op een laag vuurtje totdat de cranberries barsten. Roer regelmatig. Verwijder de schil en kaneelstokje.
  • Laat geheel afkoelen. Verwijder de schil en kaneelstokje en bewaar in een schone glazen pot in de koelkast.

Linda’s Tips

  • Voorbereiding voor kerst: de cranberry compote kun je 3 dagen van te voren in zijn geheel maken en ter plekke iets verwarmen.
  • Tip: voor een zoetere cranberry compote laat je de sinaasappel achterwege. Voeg totaal 125 ml water en 75 gram suiker toe aan de cranberries en het kaneelstokje. Heb je nog steranijs in huis? Voeg dit dan toe.
Cranberry compote zelf maken.

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.