• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Christmas bites: vijgen uit de oven

december 20, 2013 door Linda Reageer

Ok, ik weet het mijn complete kerstmenu inspiratie staat al online. Alleen kan ik het niet laten om dit heerlijke hapje met jullie te delen. Christmas Bites: vijgen uit de oven met geitenkaas en parmaham. Dit fruitjuweeltje kan niet mislukken met de kerst!

Afgelopen zondag heb ik meegedaan aan de 1e live kookworkshop van 24Kitchen en Ziggo. Met mijn I-pad in de keuken koken met Rudolph van Veen. Wat een feestje. Dit hapje is verrassend lekker en oh zo makkelijk om te maken. Zorg wel dat je verse vijgen (groenteboer) in huis hebt. Je kan de vijgen gerust met schil en al eten. In de oven wordt het schilletje super zacht en profiteer je optimaal van alle gezonde vitaminen en mineralen.

Wat heb je nodig voor 6 personen:

  • 6 verse vijgen
  • 6 plakjes parmaham
  • 60 g verse geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 0,5 bosje bieslook

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de harde steeltjes van de vijgen en snijd de vijgen aan de bovenkant kruislings in, druk ze iets open, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en zet ze in de ingevette ovenschaal.
  3. Verdeel de parmaham en de geitenkaas over de openingen van de vijgen en bak de vijgen circa 10 minuten in de oven tot de vijgen en de kaas zacht worden.
  4. Meng voor de dressing honing met mosterd en balsamicoazijn en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng al roerend de olie erdoor. Snijd de bieslook fijn en roer door de dressing.
  5. Zet de vijgen vlak voor het serveren op een bord en lepel de dressing erover.

Tip: heb je nog geitenkaas en bieslook over? Gebruik het als vulling in mijn eierpotjes voor een heerlijk ontbijt of lunchgerecht.

Tip: houd je niet zo van geitenkaas? Rudolph van Veen adviseert dan om blauwe kaas te gebruiken. En voor de veggies onder ons; laat gerust de parmaham achterwege.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+ 

Categorie: Diner, Kerst Tags: 24Kitchen, amuse, Christmasbites, geitenkaas, hapje, kerst, Kookworkshop, parmaham, recepten, Rudolph van Veen, vijgen

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl