• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Yoghurt met geroosterde vijgen

geroosterde vijgen

november 13, 2015 door Linda 4 Reacties

Op mijn blog tref je schrikbarend weinig desserts aan. Ik vind ze wel lekker hoor. In een restaurant mag ik dit graag bestellen. Alleen neem ik het thuis bijna nooit. Na een maaltijd heb ik eigenlijk wel genoeg. Zodra de kinderen op bed liggen, wil ik nog wel eens een bakje yoghurt nemen met muesli tegen het snaaien.

Nu heb ik gemerkt dat toetjes een geliefd item is. Het dessert recept van gevulde appeltjes van Beaufood en mijn eigen raw chocolade taartje scoren als een dolle. Lekkere makkelijke recepten met pure ingrediënten. Nou, ik heb een nieuw toetjes recept voor jullie gevonden: yoghurt met geroosterde vijgen, noten en honing.

geroosterde vijgen

Het roosteren van fruit is waanzinnig. Het zorgt ervoor dat het fruit lekker zacht is en het natuurlijke zoetje komt naar boven. Een heerlijke smaaksensatie. Een vijg is van zichzelf al zalig en heeft weinig nodig. Maar je zult merken dat geroosterde vijgen nog lekkerder zijn.

Ik kies bewust voor een kleine portie bomvol smaak. Dit dessert doet het trouwens ook prima bij het kerstdiner. En heb je meer vijgen gekocht? Dan zou ik de restjes bij het ontbijt oppeuzelen.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 ml volle boeren yoghurt / Griekse yoghurt
  • 4 rijpe vijgen
  • 16 walnoten
  • honing
  • snufje kaneel
  • extra nodig: bakpapier, 4 kleine glaasjes

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de walnoten en rooster 5 minuten in de oven.
  3. Snijd ondertussen elke vijg in 6 parten. Haal de walnoten uit de oven, laat afkoelen en hak grof. Leg de stukjes vijg op de bakplaat en rooster in zo’n 10 minuten zacht in de oven.
  4. Vul de glaasjes voor de helft met de yoghurt. Maak een laag met de helft van de vijgen, walnoten en wat honing. Weer een laag yoghurt eroverheen en eindig met de rest van de noten, een beetje honing en de stukjes vijg. Maak af met een snufje kaneel.
  5. Serveer met kleine lepeltjes om extra lang van te genieten.

geroosterde vijgen

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Dessert, Kerst, Ontbijt, Pasen Tags: dessert recept, ontbijt recept, toetjes recept, vijgen uit de oven

Lees Interacties

Reacties

  1. conchita brouwer zegt

    december 23, 2015 om 3:38 pm

    Hoi Linda,
    Wat een heerlijk toetje.. vraag me af de vijgen snij ik door maar haal ik t schilletje er af?
    Dank voor je antwoord..
    groet Conchita

    Beantwoorden
  2. conchita brouwer zegt

    december 23, 2015 om 3:42 pm

    Ik zie op je foto dat de schilletjes er nog aan zitten… je lepelt dus de vijg uit t schilletje?
    Dank voor je antwoord, linda!

    Groet Conchita

    Beantwoorden
  3. Yvonne zegt

    augustus 30, 2019 om 8:40 am

    Lijkt mij heerlijk! Kan ik dit toetje al ’s middags maken en in de koelkast bewaren of raad je dat af?

    Dank alvast.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 16, 2019 om 4:08 pm

      Hi Yvonne, sorry voor de late reactie. Je kunt het dessert eerder maken, maar ik vind het juist wel lekker warme vijgen en noten te eten. Kijk wat bij je past.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq
  • 9 tips: gezond eten onderweg naar vakantie

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl