Nog geen beoordelingen

Kabeljauw met rauwe ham en doperwten puree

Vrijdag, visdag! Vandaag staat kabeljauw met rauwe ham en een doperwtenpuree op het menu. Dit gerechtje is makkelijk, snel klaar en zit bomvol smaak. Daarbij heb je een minimum aan ingrediënten nodig. In totaal zet je slechts 5 producten op de boodschappenlijst. Zout, peper en olijfolie is niet meegerekend, want die heb je vast in huis.

Om eerlijk te zijn durf ik deze kabeljauw met rauwe ham nauwelijks een recept te noemen. De gekruide kabeljauw wordt omwikkeld met rauwe ham en schuif je de oven in. Vervolgens heb je je handen vrij om een romige doperwtenpuree te maken.

Kabeljauw pakketjes met rauwe ham uit de oven

Dit vis recept is ideaal voor een etentje of Pasen. Het gerechtje ziet er culinair uit, terwijl de bereiding eenvoudig is. Soms is het een kwestie van de juiste ingrediënten bij elkaar op een bord presenteren, zoals de pistache bij de doperwtenpuree. Daarbij heb ik bewust een aantal erwtjes niet gepureerd en druppel je een olijfolie om het vispakketje heen. Het is echt lente op je bord. Geniet ervan!

Kabeljauw met rauwe ham

Kabeljauw met rauwe ham

Ingrediënten

4 personen
  • 4 kabeljauw filets van 110 gram per stuk
  • 4 plakken rauwe ham Coburger
  • 450 gram diepvries doperwten (geen pot of blik!)
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • snufje peper en zout naar smaak

Optioneel

  • handje gehakte pistache nootjes & goede olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Dep de kabeljauwfilets droog. Breng de filets op smaak met een snufje peper en zout. Omwikkel met een plak rauwe ham. Vet een ovenschaal in met olijfolie en zet de vis 10 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de doperwten in een laagje water. Houd 2 eetlepels erwtjes apart. Pureer de rest met de staafmixer en breng op smaak met de kruidenroomkaas en peper en zout.
  • Verdeel de doperwtenpuree op een verwarmd bord en strijk uit met een vloeiende beweging. Zet het vispakketje erop. Strooi wat erwtjes eroverheen en eventueel gehakte pistachenootjes erop. Druppel een goede olijfolie om het gerecht heen en serveer direct.

Linda’s Tips

  • Voorbereiding voor Pasen: kruid de vis en omwikkel met de rauwe ham. Zet klaar in de koelkast. Maak de doperwetenpuree en hak optioneel de pistache grof. Last minute schuif je kabeljauw met rauwe ham in de oven en verwarm je de doperwtenpuree.

Paas recepten

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.