4.5 uit 4 beoordelingen
15 minuten

Trifle in een glaasje

Trifle, je hebt vast wel eens van dit Engelse dessert gehoord. Dit nagerecht bestaat uit meerdere lagen cake, vers fruit met een laag vla of custard. De presentatie is in een mooie glazen kom of vaas. Het ideale aan dit recept is dat je in de basis 5 ingrediënten nodig hebt en het in een mum van tijd op tafel staat.

Mijn trifle recept wijkt een beetje af van het origineel. Zo heb ik de glazen kom achterwege gelaten. Ik had geen grote kom in huis en een originele trifle schaal is kostbaar. Bij dit nagerecht zijn water glazen gebruikt, maar je kunt ook weckpotjes, champagneglazen of wiskeyglazen gebruiken.

Snelle trifle in een glaasje

Makkelijke trifle

De bodem van een trifle bestaat uit cake. Vaak wordt hier sherry of een andere drank overheen gedruppeld. Ik laat dit achterwege. Qua fruit kun je prima diepvries fruit gebruiken. De vla of custard wordt vervangen door luchtige chocolademousse. Slagroom bij een dessert is altijd een goed idee. De topping bestaat uit koek. Dat geeft een lekkere crispy tegenhanger van de zachte cake, romige slagroom en luchtige mousse. Bij mij zijn ze gek op Oreo’s, dus die keuze was snel gemaakt. Speculaas of bastogne kun je ook gebruiken. Dit makkelijke trifle recept kan eigenlijk niet mislukken.

Wil je nog even rondkijken tussen alle kerst desserts? Neem dan een kijkje bij de verzameling nagerechten voor kerst. De cheesecake in een glaasje is een aanrader als je een snel en makkelijk dessert zoekt.

Makkelijke trifle. Dessert in een glaasje.

Trifle in een glaasje

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 4 plakken roomboter cake, in blokjes
  • 250 gram (diepvries) fruit naar keuze, in stukjes
  • 250 ml slagroom, opgeklopt
  • 210 gram chocolade mousse (Almhof)
  • 4 Oreo koekjes in stukjes
  • sprinkles naar keuze (optioneel)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je trifle in een glaasje?

  • Verdeel de cake over de bodem van de glazen. Vervolgens een laagje fruit, slagroom en chocolademousse. Eindig met een toef slagroom. Strooi de koek stukjes en eventueel sprinkles erover.

Nog meer kerstinspiratie?

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Bekijk hier alle makkelijke kerstrecepten van feestelijke voorgerechten tot een spetterend dessert.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.