5 uit 2 beoordelingen
bereiding 20 minuten
oventijd 15 minuten

Bladerdeegtaartjes met tomaat

Op zoek naar een lekker recept voor Pasen? Zet deze bladerdeegtaartjes met tomaat gerust op het menu. Dit is veelzijdig recept. Serveer de tomatentaartjes bij een paasbrunch, diner of als borrelhapje.

Hartige taartjes klinken niet alleen feestelijk, zo zien ze ook uit. Deze hartige taartjes van bladerdeeg maakte ik al eens voor een kerstcampagne op Instagram. Het recept is te leuk en deel ik nu graag ook op site met jullie.

Bladerdeegtaartjes maken

In een handomdraai maak je met een rol vers bladerdeeg, zachte kruidenkaas en Honingtomaten deze verrukkelijke bladerdeegtaartjes. Door het roosteren komt de unieke smaak van de Honingtomaten tot zijn recht. Het zijn net kleine smaakbommetjes. Met een minimum aan ingrediënten krijg je maximaal smaak.

Bladerdeegtaartjes met tomaat 2 1

De bereiding is ook nog eens makkelijk. Verdeel het bladerdeeg in 8 stukken, kerf de zijkant in zodat er na het bakken een soort opstaande rand ontstaan. Smeer in met kruidenkaas, tomaten erop, verse pesto en de bladerdeeghapjes kunnen de oven in.

Voor de kleur en extra smaak strooi je er basilicum blaadjes op. De tomatentaartjes staan zo in ieder geval erg gezellig op tafel met Pasen.

Bekijk ook eens deze kookvideo, zodat je kunt zien hoe je de bladerdeegtaartjes maakt. Het bladerdeeg kun je ook besmeren met zachte geitenkaas zoals je kunt zien.

Hartige bladerdeegtaartjes met tomaat

Hartige bladerdeegtaartjes

Taartjes van bladerdeeg maak ik graag met een rol vers deeg. Natuurlijk kun je ook aan de slag met diepvries bladerdeeg. Voor nog meer inspiratie kun je dit recept eens bekijken: hartige taartjes met zalm.

Daarnaast zijn deze hartige tompouce recepten met zalm of carpaccio favoriet tijdens Pasen.

Bladerdeegtaartjes met tomaat

Bladerdeegtaartjes met tomaat

Ingrediënten

Aantal personen8 stuks
 • 1 rol vers bladerdeeg
 • 180 gram kruidenkaas
 • 360 gram Honingtomaten (Looye), gehalveerd
 • olijfolie
 • 2 eetlepels verse groene pesto
 • 1 ei, losgeklopt
 • paar basilicum blaadjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je bladerdeegtaartjes?

 • Verwarm de oven voor op 220 graden.
 • Rol het bladerdeeg uit en snijd in 8 rechthoeken. Kerf de randen 1 cm van de kant iets in. Smeer elke rechthoek in met de kruidenkaas.
 • Verdeel de Honingtomaten erover. Gebruik een kwast en smeer de tomaten in met olijfolie. Verdeel de verse pesto over de bladerdeegtaartjes. Bestrijk de randjes met het losgeklopte ei. Bak 15 minuten goudbruin in de oven.
 • Serveer met een paar blaadjes gesneden basilicum naar smaak.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.