Nog geen beoordelingen

Snicker balletjes

De laatste gastblogger die zich aan jullie voorstelt is Anne. Ze deelt een geweldig zoet recept met jullie, waar jullie vast blij van worden: snicker balletjes.

Anne houdt van reizen en goed eten. Op www.annetravelfoodie.com blogt ze over deze twee passies. Anne eet vegetarisch en voornamelijk gezond. Alle recepten op haar website zijn zonder suiker en vlees en veel recepten zijn geschikt voor veganisten. Ze hoopt met haar recepten mensen te inspireren om goed voor zichzelf te zorgen door goed te eten.

Speciaal voor Lekker eten met Linda deelt ze het recept van haar gezonde snickers balletjes. Deze snickers balletjes zijn niet alleen suikervrij, maar ook nog eens heel makkelijk te maken. Je hebt namelijk maar 4 ingrediënten nodig!

snicker balletjes

Snicker balletjes

Ingrediënten

Aantal personen9 stuks
  • 10 dadels (ontpit)
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 80 gram extra pure chocola (ga voor suikervrije chocola als je nog gezonder wil)
  • 50 gram pinda’s

Extra nodig

  • cocktailprikkers

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Meng de dadels en de pindakaas in een keukenmachine totdat zich een bal heeft gevormd. Leg de bal op een bord of een stuk bakpapier en leg hem een kwartier in de vriezer. Hierdoor kun je er later makkelijker kleinere balletjes van rollen.
  • Na het kwartier rol je er met je handen 9 balletjes van. Stop een cocktailprikker in elke bal, leg de snicker balletjes op bakpapier. Leg ze nogmaals voor een kwartier in de vriezer.
  • In de tussentijd kun je de chocola au bain-marie smelten en de pinda’s verkruimelen.
  • Rol elke bal door de donkere chocola totdat hij helemaal bedekt is (dit gaat erg makkelijk door de cocktailprikker). Rol hem daarna door de verkruimelde pinda’s. Je kunt de snickers balletjes in de koelkast bewaren totdat je ze op eet.

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer recepten van Anne? Kijk voor meer gezonde zoetigheden op Anne Travel Foodie of neem een kijkje op haar Instagram account.

snicker balletjes

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.