3 snacks voor na het sporten

Zoals jullie weten ben ik al maanden in de ban van het sportvirus. Eindelijk heb ik een aantal sportlessen gevonden die ik leuk vind. Sporten is fun en dat is toch echt de belangrijkste motivatie. Voor het herstel van je lijf is het belangrijk om daarna goed te eten. Vandaag deel ik mijn3 favoriete snacks voor na het sporten.

Nu is een uurtje sporten niet een vrijbrief om vervolgens van alles te eten (reminder voor mijzelf). Het beste is om te focussen op snacks met eiwitten (zoals zuivel, eieren, noten etc) en koolhydraten (volkoren brood, pasta, rijst, fruit etc). De eiwitten zorgen voor herstel van de spieren en koolhydraten geven je energie. Enne, voldoende water drinken is natuurlijk ook belangrijk.

Nu heb ik mij jaren naar de sportschool gesleept of ging ik rondjes hardlopen (of beter gezegd snelwandelen). Ik mistte het plezier en zag er vaak als een berg tegenop. Met het gevolg dat ik allerlei smoezen bedacht en niet ging. Nu ik sporten gevonden heb die bij mij passen, word ik fysiek langzaam fitter en met name mentaal doet het mij goed.

Ik wil je echt niet pushen om in de sportschool aan de gewichten te gaan hangen. Vreselijk.Zoek een sport die bij je past! Dit kan nu gewoon bij de Albert Heijn. Je kunt namelijk sparen voor 5x gratis sporten. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijg je een zegel. En met 10 zegels is de spaarkaart vol. Bij de kassa ontvang je een code, waarmee je bij duizenden lokale sportverenigingen in de buurt een gratis sportles kunt boeken.

Dit is je kans om een sport te zoeken waar je blij van wordt. Bepaal zelf de inspanning (van laag tot intensief) maar ook of je wilt werken aan kracht, snelheid, ontspanning etc. Het is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor het hele gezin. Kunnen de kinderen (eindelijk) judoën, scouting of paardrijden uitproberen. Echt zo tof.

In mijn enthousiasme vergeet ik bijna mijnsnacks voor na het sporten met je te delen.

3 snacks voor na het sporten

Onderstaand mijn favoriete snacks, die makkelijk en snel klaar zijn.

Banaan met pindakaas en muesli

3 snacks voor na het sporten
 • 1 rijpe banaan
 • snufje kaneel
 • 1 theelepel pindakaas
 • eetlepel muesli

Alleen een banaan nemen is goed. Maak er een feestje van door een banaan doormidden te snijden, in te smeren met een theelepel pindakaas en strooi er muesli en kaneel over.

Skyr met noten en fruit

3 snacks voor na het sporten
 • 200 gram Skyr (IJslandse yoghurt of anders magere kwark)
 • handje noten (amandelen)
 • fruit naar keuze
 • optioneel: havermout

Zuivel is natuurlijk altijd een goede bron van eiwitten. De IJslandse yoghurt bevat nog meer eiwitten dan magere kwark en is beter van smaak naar mijn mening. Lekker met noten en fruit naar keuze.

Rijstwafels met ei, pesto en tomaatjes

3 snacks voor na het sporten
 • 2 rijstwafels
 • 1 gekookt ei
 • pesto
 • tomaat

Tip: kook 1x in de week een voorraadje eieren. Pel ze en bewaar ze maximaal 1 week in een bak water. Bij thuiskomst kun je direct een feest wafel maken met pesto, ei en tomaat.

AH Sportactie
Enne, vergeet niet om uiterlijk 1 oktober je volle spaarkaart met Sportzegels bij de Albert Heijn in te leveren. Je kunt nog tot en met 3 december a.s. 5 x gratis sporten. Ik ben benieuwd wat jullie uitzoeken. Voor mijzelf heb ik al een toffe yogales gevonden. Zoonlief zou graag willen schaken of judoën.

3 snacks voor na het sporten

Dit artikel van 3 snacks voor na het sporten betreft een samenwerking met Albert Heijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.