Man oh man, wat was ik van de week gefrustreerd. Mijn hele planning liep in de soep. Recepten smaakten niet naar behoren, mijn huis één grote troep en chaos in mijn hoofd. De oplossing? Pindakaas en chocolade. Ik heb alles aan de kant geschoven en ben deze pindakaas chocolade fudge gaan maken.
Terwijl ik in de keuken de ingrediënten stond af te wegen, werd ik direct een stuk rustiger. Lekker even in een pannetje roeren, ondertussen even proeven. Ohllaaa. De glimlach kwam als vanzelf weer terug op mijn gezicht.
Eigenlijk had ik een twee lagen fudge willen maken. Maar ja, misschien had ik toch scheikunde in mijn vakkenpakket moeten houden. De chocolade laag zakte direct in de pindakaas laag. Maar nu had ik de mogelijkheid om van die toffe swirls te maken. Eind goed, al goed.
Pindakaas chocolade fudge
Ingrediënten
- 100 gram pindakaas (bij voorkeur 100% pindakaas vanwege smaak en structuur)
- 80 gram kokosolie (geurloos)
- 1 eetlepel ahornsiroop
Chocolade laag
- 100 gram pindakaas
- 80 gram kokosolie
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 eetlepel (rauwe) cacao poeder
Optioneel
- snufje zeezout
Extra nodig
- bakpapier, vorm van 20 bij 10 en een sateprikker
Bereiding
- Verwarm in een pannetje de ingrediënten voor de pindakaas laag tot een homogene massa.
- Maak het bakpapier iets vochtig, zodat je dit makkelijker in de vorm kunt krijgen. Giet de massa erin. Tik de vorm op het aanrecht om eventuele luchtbellen te laten ontsnappen. (Dit is een tip van mijn dochter die veel bak filmpjes bekijkt)
- Verwarm vervolgens de chocolade laag en giet deze erover heen. Neem een sateprikker en maak swirls in de chocolade. Strooi eventueel nog een snufje zeezout erover. Zet pindakaas chocolade fudge in de vriezer om hard te worden. Haal uit de vriezer en laat even staan (max 5 minuten) en snijd de fudge in stukken. De fudge smelt als je dit te lang buiten de vriezer laat dus zet het snel weer terug. Zo heb je altijd iets lekkers bij de hand.