Shakshuka is het ideale campingrecept. Op menig campingplek staat een skottelbraai. Dit handige multifunctionele apparaat is een barbecue, wok, gril en bakplaat in één. Met de skottel (of een paellapan) kun je eenvoudige en smaakvolle eenpansgerechten op de camping maken.
Net als elk jaar kom ik deze zomer met nieuwe campingrecepten. Koken op de camping (lees: vakantie) werkt altijd een beetje anders als thuis. Het koken duurt vaak net even iets langer. Met een paar handige tips maak ik het je graag makkelijker.
Eenpansgerechten zijn ideaal en op vakantie al helemaal. Je hoeft slechts 1 pan schoon te maken. Voor de skottel heb ik nog een fijne tip. Koop non-stick folie. De folie leg je direct op de skottel. Zo blijft de pan schoon en hoef je geen olie te gebruiken. Je hoeft alleen de folie schoon te maken. Ideaal!
Shakshuka
Shakshuka is een gerecht boordevol groente. Het is een eenpansgerecht met tomaten, ui, paprika, kruiden en eieren. Serveer met brood erbij om in de saus te dippen. Je hoeft weinig te doen voor dit gerecht en het is snel klaar. Kijk maar even mee.
Download hieronder het gratis E-book met camping recepten voor meer inspiratie.
E-book Koken op de camping
15 makkelijke recepten voor op de camping. Op vakantie willen we graag makkelijk en vooral lekker eten. In dit kookboekje maak ik graag gebruik van lokale ingrediënten of ik maak een campingversie van een klassieker. Het liefst met zo min mogelijk ingrediënten en een simpele bereiding.
Shakshuka
Ingrediënten
- 1 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
- 2 uien, gesnipperd
- 2 (punt) paprika's, in stukjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels komijn
- 0,5 theelepel cayenne peper
- 100 -150 ml water
- 1 kilo rijpe tomaten, in stukken
- 4 eieren
- zout en peper naar smaak
- 1 stokbrood
Optioneel
- platte peterselie, gesneden
Extra nodig
Hoe maak je shakshuka – campingrecept?
- Verwarm de skottbelbraai / paellapan met olijfolie. Heb je non-stick folie, dan leg je deze zonder olie in de pan. Bak de knoflook en uien goudbruin. Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree en kruiden toe, bak een minuut en blijf continue roeren.
- Voeg water en de tomaten toe en bak zachtjes totdat de tomaten zacht zijn en uit elkaar vallen.
- Maak 4 kuiltjes met een pollepel. Breek de eieren erin, plaats de skottel deksel erop en gaar de eieren in 5-10 minuten.
- Strooi optioneel de peterselie erover. Serveer met stokbrood.
Recepten bewaren op Pinterest!
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.
Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.
Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor