Champignon spies met Italiaanse kruiden

Wie had dit nu gedacht een fantastische nazomer. Vandaag tikt de thermometer de 31 graden aan. Zou het echt gebeuren? De aardappel-groente-vlees maaltijd mag terug de kast in. De barbecue gaat gewoon aan, zolang het nog kan. Zeker nu ik weer normaal wil eten, neem ik natuurlijk ook groente van de barbecue. Door mijn vakantie is dezechampignon spies met Italiaanse kruiden vanzelf ontstaan.

Ik probeer het vakantiegevoel zolang mogelijk vast te houden. Dit jaar lukt dit aardig. Zo heb ik vandaag een een super relaxte werkdag. Ik heb om 10:00 uur afgesproken met 3 collega’s op het strand. En nee, wij gaan niet liggen zonnen. Er staat een tof nieuw project op de planning en dit wordt uitgebreid besproken. Iets waar wij in ieder geval heel blij van worden en jullie vast ook.

Eerst nog even terug naar de orde van vandaag: de gemarineerde champignon spies. Echt het leven is helemaal niet zo ingewikkeld. Trek je keukenkastjes open en kijk wat je in huis hebt. De olie met balsamico azijn is een fijne basis en 2 van de 3 Italiaanse kruiden is goed genoeg voor de marinade.

champignon spies

Champignon spies met Italiaanse kruiden

voor 4 personen:

  • 250 gram kastanje champignons
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • snufje gemalen zeezout
  • extra nodig: houten spiesen (geweekt in water)

Hoe maak je het klaar:

  1. Boen de kastanje champignons schoon. Dit kun je doen met een speciaal borsteltje, dat je bij de huishoudelijke winkel zoals een Blokker kunt kopen. Een alternatief is een stuk keukenpapier. Wrijf de champignons schoon tussen het papier. Snijd de champignons doormidden.
  2. Maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, en kruiden. Meng goed door elkaar en voeg dan de champignons toe. Zorg dat elke champignon de heerlijke marinade krijgt. Laat bij voorkeur een half uurtje intrekken.
  3. Steek de houten spiesen erdoor en grill in 5 minuten bruin op de barbecue of grillpan. Bestrooi met een beetje gemalen zeezout.

Tip: houd je meer van pittig? Dan zijn deze champignons van de barbecue iets voor jou.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

champignon spies met Italiaanse kruiden

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.