Nog geen beoordelingen

Mini pastei bakjes met roomkaas en granaatappelpitjes

De gezelligste tijd van het jaar komt eraan: kerst! Ik ben dol op de magie van deze periode. De boom, de cadeautjes, de lichtjes en de warmte eromheen. De periode is voor iedereen druk genoeg. Voor mij geen ingewikkelde kerst recepten of tijdrovende bezigheden. Ik kies graag voor makkelijke kerst gerechten met ingrediënten uit de supermarkt. Met als doel een stressvrije kerst, zodat je optimaal kunt genieten. Het eerste kerst recept is mini pastei bakjes met roomkaas en granaatappelpitjes.

Hoe fijn is het om het kerstdiner of brunch te starten met een paar kleine hapjes op tafel? De mini pastei bakjes zien er niet alleen feestelijk uit, ze smaken ook nog eens goed. De vulling bestaat uit roomkaas en granaatappelpitjes. Om binnen de traditionele kerst kleuren te blijven strooien we er nog wat verse kruiden omheen. Dit heb je vast wel in huis deze periode en anders pak je er gedroogde kruiden bij.

Deze hapjes kun je zowel koud als warm serveren. Kijk waar je voorkeur naar uitgaat.

Mini pastei bakjes met roomkaas en granaatappelpitjes zijn een lekker hapje om het kerstdiner mee te starten.

Mini pastei bakjes met roomkaas en granaatappelpitjes

Ingrediënten

Aantal personen12 stuks
  • 12 mini pasteibakjes
  • 100 gram roomkaas
  • 1/2 granaatappel of koop een bakje granaatappelpitjes, zie de versfruit koeling in de supermarkt
  • optioneel: verse groene kruiden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm eventueel de pastei bakjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Rol eerst met de granaatappel over het werkblad. Snijd de kroon van de granaatappel eraf. Snijd vervolgens de vrucht in vieren. Vouw de schil naar buiten (zoals je ook met een sinaasappel doet om het vruchtvlees eruit te eten). Vervolgens vallen de granaatappelpitjes eruit. De pitjes die blijven zitten, kun je er voorzichtig uitpellen. Zorg dat je de witte vliesjes verwijderd, want die smaken bitter.
  • Gebruik een theelepel om de pasteibakjes met de roomkaas te vullen.

Linda’s Tips

  • Voorbereiding voor kerst: ontpit de granaat maximaal 1 dag van de voren en bewaar de granaatappelpitjes afgesloten in de koelkast.
  • Tip: let op een granaatappel vlekt zowel op een houten snijplank als op kleding. Gebruik een kunststof plank en trek een schort aan.

Mini pastei bakjes met roomkaas en granaatappelpitjes zijn een lekker hapje om het kerstdiner mee te starten.

Bewaar dit kerst recept op Pinterest

Wil je dit recept opslaan zodat je het terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Mini pastei bakjes met roomkaas en granaatappelpitjes zijn een lekker hapje om het kerstdiner mee te starten.

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.