5 uit 1 beoordeling
bereiding 1 uur
rusttijd 12 uur

Aardbeien panna cotta recept

Aardbeien panna cotta is een makkelijk recept om te maken en wordt als een sterrenchef gepresenteerd.

Wat is panna cotta?

Panna cotta is een Italiaans dessert. Het betekent letterlijk gekookte room. Een panna cotta recept bestaat uit 3 basis ingrediënten; verse slagroom, suiker en gelatine. Vaak wordt er ook vanille of melk gebruikt. Daarnaast zie je tegenwoordig allerlei variaties met kokosmelk, Griekse yoghurt of plantaardige varianten. Zelf een hartige panna cotta is mogelijk.

Een panna cotta recept is handig om in je repertoire te hebben. Het is een heerlijk romig dessert met een handje vol ingrediënten. Ideaal voor Pasen of een diner. Dit klassieke dessert steken we in een nieuw jasje met de toevoeging van aardbeien en een waanzinnige presentatie. Natuurlijk kun je dit dessert ook in kleine glaasjes serveren.

Panna cotta recept

Vorig jaar heb ik kennisgemaakt met Plate-It. Dit merk heeft alle keukentools in huis om je gerecht fantastisch op te maken. Voor dit gerecht heb ik de 3 delige set Inner Circle gebruikt. Met de 3D-mal giet je de panna cotta in een ronde vorm. Met de andere mal maak je prachtige dunne koekjes. Beiden kun je in zijn geheel voorbereiden.

Panna cotta recept presentatie

Op het moment suprême decoreer je de panna cotta met het bordstencil en roze poedersuiker.

Kijk je mee hoe makkelijk dit werkt? Hier kun je mijn kookvideo bekijken.

Panna cotta recepten

Op zoek naar nog meer panna cotta recepten? Zo ben ik dol op deze hartige panna cotta met rucola pesto of een panna cotta met gorgonzola. Of maak deze rood fruit panna cotta in een glaasje met 2 laagjes.

Aardbeien panna cotta

Aardbeien panna cotta

Ingrediënten

Aantal personen6 personen
  • 200 gram aardbeien
  • 3 blaadjes gelatine
  • 50 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram fijne kristalsuiker

Koekjes

  • 30 gram bloem
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 30 gram eiwit (1 ei M)
  • 30 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 1 theelepel cacao

Overig

  • roze poedersuiker (Leentjes poeder pret roze en blauw)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je panna cotta?

  • Maal de aardbeien fijn. Haal door een zeef. Week de gelatine 10 minuten in koud water. Verwarm de melk, breng tegen de kook aan en roer de gelatine erdoor.
  • Verwarm slagroom, kristalsuiker en vanillesuiker oplaag vuur en breng tegen de kook aan. Haal de pan direct van het vuur. Meng het melk mengsel en aardbeienpuree door de room.
  • Vul de 3D siliconen vorm met het mengsel en zet 1nacht in de koelkast. Zet de mal de volgende dag 1,5u in de vriezer om op te stijven. Haal de panna cotta voorzichtig uit de vorm en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 180 gr. Meng de bloem, suiker, eiwit, gesmolten boter en cacao door elkaar. Smeer de helft van het beslag uit over de siliconen tuille, verwijder overtollig beslag. Zet 8 min in de oven. Haal de koekjes warm uit de mal. Herhaal bovenstaand met de andere helft van het beslag. Je kunt de koekjes max. 6 dagen bewaren in een luchtdichte bak.
  • Serveren: Neem een plat bord, plaats het bordstencil erop. Strooi de poedersuiker erover. Verwijder het stencil. Plaats de panna cotta erop met het koekje.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.