Nog geen beoordelingen

Tiramisu met arancello

Tiramisu, een echt klassiek Italiaans nagerecht. Ik wilde hier graag een twist aan geven, een soort van tiramisu 2.0. Ik kreeg de tip van Ayt (chefkok El Qatarijne) om eens een tiramisu met arancello te maken. Dit is een variatie op de limoncello. In plaats van citroenschillen, wordt deze likeur van sinaasappelschillen gemaakt.

De arancello is frisser en minder zwaar in smaak dan bijvoorbeeld een Grand Marnier. Hierdoor is het een perfect afsluiter van een gezellig kerstdiner. Vanaf de eerste hap waren manlief en ik verkocht.

Tiramisu met arancello

Met dit dessert ben ik een beetje uit de ban geschoten. Ik hoef deze dagen thuis echt niet aan te komen met een verantwoorde versie. Weer normaal eten doen wij direct na de feestdagen wel weer. Nu genieten wij nog even van de rijke smaken van deze tiramisu met arancello. Je kunt er ook altijd voor kiezen om een klein(er) stukje te nemen, maar daar krijg je spijt van. Ik waarschuw je maar vast……

Voor de kids kun je een kindvriendelijk tiramisu van speculaas bereiden (of misschien heb je nog wel kruidnootjes) of dit verwentoetje met amaretti koekjes.

Tiramisu met arancello

Tiramisu met arancello

Ingrediënten

4 personen
  • 1 sinaasappel
  • 150 gram mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 kopje sterke koffie afgekoeld
  • 60 ml arancello
  • 100 gram lange vingers
  • optioneel: paar muntblaadjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd een kwart van de sinaasappel af en pers 1 eetlepel sap eruit. Roer de mascarpone los met het sap.
  • Klop de slagroom luchtig met het poedersuiker. Spatel de slagroom door het mascarpone.
  • Meng de koffie met de arancello.
  • Leg de helft van de lang vingers kort in het koffie drank mengsel. Leg op de bodem van de ovenschaal.
  • Bedek met de helft van het mascarpone room mengsel.
  • Week de andere helft van de koekjes in de koffie. Leg op het mascarpone mengsel. Dek af met het laatste stuk mascarpone.
  • Snijd de sinaasappel in 3 mooie plakken. Maak 1 snede tot het midden van de plak. Draai beide uiteinde de andere kant op en zet op de tiramisu. Strooi er een paar muntblaadjes over. Laat de tiramisu afgedekt opstijven in de koelkast. (De volgende dag vonden wij dit dessert nog lekkerder..)

Linda’s Tips

  • Voorbereiding voor kerst: dit dessert kun je een dag van te voren maken en bewaren in de koeling. Decoreer op het laatst met de sinaasappel en munt.
Tiramisu met arancello

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.