De blog staat op zondag vaak in het teken van bakken. Dus mocht je hier zin in hebben, dan moet ik je helaas teleurstellen. Gelukkig staat er wel een super alternatief voor je klaar. Het is een dessert: kokos limoen panna cotta.
Met dit toetje houden we het vakantie gevoel nog even vast. Het zijn allerlei lekkere tropische smaken in een glaasje. Dit komt de kokosmelk, perziken en limoen. Bij een originele Italiaanse panna cotta wordt melk, room, suiker en gelatine. De melk en room kan ik niet gebruiken omdat het thuisfront lactose intolerant is. Dit alternatief met kokosmelk is te gek.
De topping bestaat uit fruit. Nu ben ik mijn voorraadkast aan het opruimen en kwam ik nog een blik perziken tegen. Je kunt ook kiezen voor ananas of vers rijp fruit (mango, nectarine of perzik).
Kokos limoen panna cotta
Ingrediënten
- 4 blaadjes gelatine
- 400 ml kokosmelk
- 2 perziken uit blik + 2 eetlepels sap
- 1 limoen
Optioneel
- verse munt blaadjes
Extra nodig
- kleine glaasjes
Bereiding
- Week de gelatine in een bakje met koud water.
- Meng 1 perzik met de kokosmelk in de mengbeker van de staafmixer en maal fijn. Verwarm de perzik kokosmelk (niet koken) en los hierin 1 voor 1 de blaadjes gelatine. Roer goed met een pollepel zodat de gelatine oplost. Haal de pan van het vuur.
- Boen de limoen schoon. Rol met je vlakke hand op het aanrecht, zo krijg je meer sap uit de vrucht. Rasp de schil en pers de limoen uit.
- Voeg de rasp, sap en twee eetlepels van het perzik vocht toe aan het pannetje.
- Schenk de kokosmelk in 4 tot 6 glaasjes. Zet minimaal 4 uur in de koelkast.
- Snijd vlak voor het serveren de perzik in stukjes. Verdeel over de glaasjes met de munt.
Linda’s Tips
- Tip: gebruik je vers fruit voeg dan 2 eetlepels honing toe bij stap 4.
Recept Linda, fotografie Lucie