Nog geen beoordelingen

Perzik caprese salade

Een salade caprese staat op elke menukaart in Italië. Op vakantie heb ik direct een basilicum plant voor € 1,- gekocht en 3 weken lol van gehad. De tomaten daar zijn net snoepjes en om de paar dagen stond de traditionele salade op het menu. Vaak at ik het bord in mijn eentje op. Yum! Eenmaal thuis wilde ik hier graag een variatie op maken. Naast de tomaat kun je ook een perzik caprese salade maken met pistachenoten.

Geen Italiaan die dit eet natuurlijk. Zo maakt “mama” dit niet klaar. Ach daar hebben wij lak aan. De combinatie van perzik en mozzarella is echt goddelijk. Daar is niks aan overdreven. Vrienden aten een portie mee en waren aangenaam verrast. Koop wel buffel mozzarella als je portemonnee dit toelaat. Vele malen beter dan de plastic ballen die ernaast liggen.

perzik caprese salade

De salade wordt afgemaakt met crema di balsamico oftwel balsamico stroop. Uit Italië heb ik een flesje met vijgensmaak meegenomen. Ohlalala. Mocht je nog op vakantie zijn, dan zou ik snel naar de supermarkt daar gaan en een flesje scoren. Hoe duurder, des te beter de kwaliteit. De siroop smaak werkelijk overal bij. Naast salades en carpaccio kun je ook denken aan vlees, fruit en toetjes.

De perzik caprese salade past bij elke zomers dinertje in de tuin. Makkelijk en snel klaar te maken. Zo zie je maar weer dat goede ingrediënten tellen.

Perzik caprese salade

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 4 rijpe perziken
  • 2 mozzarella bollen buffel
  • handje gepelde pistachenoten
  • flinke hand basilicum
  • balsamico siroop check het olie / azijn schap van de grotere supermarkt of een delicatesse winkel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwijder de pitten van de perziken en snijd in plakken. Snijd de mozzarella ook in dunne plakken.
  • Leg de perziken en mozzarella dakpan gewijs op een schaal. Strooi de pistachenoten en basilicum erover.
  • Maak af met een hoeveelheid balsamicostroop naar smaak.

Linda’s Tips

  • Tip: je kunt ook zelf balsamico siroop maken. Hiervoor kook je balsamico azijn in met suiker. Google maar even dan kom je het vanzelf tegen.

Een caprese salades is een ideaal bijgerecht bij de barbecue. In het E-book bbq recepten vind je nog meer bijgerechten of maak eens je eigen marinade voor saté. Download het E-book nu!

Download button

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

perzik caprese salade

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.