• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Bonensalade met verse tuinbonen en peterselie

bonensalade

augustus 9, 2016 door Linda 2 Reacties

De lunch wordt vandaag niet door mij verzorgd, maar door Simone van Simone’s Kitchen.  Zij deelt een heerlijke bonensalade met verse tuinbonen en peterselie met jullie. Ik ben dol op de blog van Simone. Ze is absoluut één van de beste food fotografe van Nederland. Neem maar snel eens een kijkje op haar site.   Ik hou van bonen. Vind ze echt een van de meeste veelzijdige ingrediënten in de keuken. Sterker nog, je hebt zóveel soorten bonen dat er voor ieder wel wat wils bij zit.

Neem nu deze lekkere zomerse salade. Ik heb hier verse tuinbonen gebruikt. Vroeg in het seizoen kun je die gebruiken zonder ze “dubbel te doppen”, maar wat later in het jaar worden de velletjes taai en minder lekker.

Bovendien vind ik die kleur echt waanzinnig. Jammer genoeg zijn verse tuinbonen waar ik woon niet zo goed te krijgen. De plaatselijke supermarkt heeft ze wel maar daar zijn ze nagenoeg altijd slap en onaantrekkelijk. Tuinbonen van Nederlandse bodem kun je in juni en juli kopen. Kort dus.

bonensalade

Als je verse tuinbonen koopt kijk dan goed of de peulen stevig zijn. Slap en verkleurd? Dan liggen ze al te lang en kun je ze beter overslaan. Uiteraard kun je deze salade in geval van nood ook maken met bonen uit blik of uit de diepvries. Ook in dat geval is dubbel doppen aan te raden. Het is een rotklusje (vind ik dan) maar je wordt beloond met lekker zoete boontjes, het taaie – wat bittere – velletje ben je kwijt en je hebt de mooiste kleur bonen.

Bonensalade met verse tuinbonen en peterselie

voor 1-2 personen:

  •  150 gr bulghur of couscous
  •  1 klein blikje Witte reuzenbonen
  •  100 gr gedopte verse tuinbonen
  •  100 gr (uitgelekte) borlottibonen
  •  50 gr granaatappel pitjes
  •  klein handje peterselie

Dressing

  • 1 el Kokosazijn met nootmuskaat van Cocofina (of andere frisse azijn of cider azijn)
  • 3 el Olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 tl honing

Hoe maak je het klaar:

  1. Kook de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat even afkoelen.
  2. Spoel de witte bonen en borlotti bonen af en doe door elkaar. Kook de tuinbonen even kort en haal het velletje eraf. Dit heet dubbel doppen. Het hoeft niet als de boontjes jong zijn maar zodra ze wat ouder worden wordt het taai en vind ik het lekkerder. Maar de keus is aan jou.
  3. Doe de tuinboontjes bij de andere bonen en meng met de gehakte peterselie en de granaatappelpitjes.
  4. Voor de dressing gebruikte ik kokosazijn met nootmuskaat van Cocofina. Heb je dat niet gebruik dan een andere frisse azijn. Heb je een zoetere azijn (onze appelcider zou erg lekker zijn hier) laat dan de honing weg.
  5. Proef even of het geheel niet te zuur is en voeg eventueel nog iets meer honing toe.

bonensalade

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’  | Google+

Categorie: LUNCH Tags: bonen, bonen recepten, gezonde lunch salade recepten, gezonde lunchsalade, gezonde lunchsalade recept, lunch salade, lunchen zonder brood, lunchsalade recepten, tuinbonen

Lees Interacties

Reacties

  1. José zegt

    november 7, 2016 om 3:57 pm

    Hallo Linda,

    Ik zou graag jouw nieuwsbrief ontvangen maar kan nergens vinden waar ik dat moet invullen.
    Met vriendelijke groetjes,
    José

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 8, 2016 om 10:54 am

      Hi, ik heb je nu toegevoegd. Zaterdag krijg je de eerste nieuwsbrief. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.