10 online cadeaus voor foodies

Cadeautjes kopen, ik vind het persoonlijk één van de meest verschrikkelijke dingen om te doen. Het probleem start met een idee verzinnen, vervolgens kan ik geen keuze maken over een kleur, variant of bedenk in de winkel dat ik misschien beter toch iets anders kan kopen. Gek word ik ervan. Steeds vaker bestel ik online mijn cadeautjes, dan twijfel ik minder snel.

Om het jullie makkelijker te maken, heb ik 10 online cadeaus voor foodies op 1 rijtje gezet. Het zijn allemaal producten die ik zelf al in huis heb of graag zou willen hebben. Maak het jezelf makkelijk en bestel vanuit de luie stoel.

Klik op de link om het product direct te bestellen.

1 Easy Peasy Family

Binnenkort horen jullie meer over dit geweldig kookboek voor het hele gezin. Het boek bevat meer dan 100 recepten onderverdeeld in 5 thema’s. Dus recepten voor thuis, voor als er familie en vrienden zijn, met school en vriendjes, sport en spel en onderweg en op vakantie. Daarnaast – en dat maak dit boek zo bijzonder -een uitgebreide filosofie hoe de dames denken over eten, maar ook over gezond eetgedrag en opvoeding. Eigenlijk een uitgebreide theorie over de eetopvoeding van je kinderen met recepten en praktische tips.

easy peasy family

2 De eetkalender

Voor iedereen die geen idee heeft wat nu weer te koken is er de Eetkalender van Francesca Kookt. In totaal staan er 52 menu’s in met een boodschappenlijst en persoonlijke tips. En ondertussen is er natuurlijk ruimte om alle afspraken of verjaardagen te noteren. Neem van mij aan, alle recepten zijn vers, makkelijk en zalig zijn. Francesca kan mij toch een potje lekker koken (weet ik uit eigen ervaring) dus zo komen er nieuwe recepten op jullie repertoire. Een heel jaar geen stress meer om te bepalen wat er nu weer op tafel moet komen. Ik zou het wel weten, snel bestellen de Eetkalender en tegen een kleine vergoeding kun je de kalender ook laten inpakken.

francesca-kookt-eetkalender-2016-1

3 Kookschrift

Voor elke foodie is Dille & Kamille een walhalla. Ik spreek met mezelf altijd een bedrag af, wat ik uit mag geven anders gaat het helemaal mis. Een van de leuke hebbedingetjes is het Kookschrift. Schrijf hier al je favoriete recepten in of juist dat ene recept uit een kookboek met je eigen aanpassingen erbij. Zo bouw je een mooi eigen kookboekje op, dat je kunt raadplegen voor als je de weekplanning maakt. Nu ik online keek, zag ik dat er weer toffe nieuwe motiefjes zijn bij de servetten. Zeg nu zelf, zijn deze lichtblauwe visjes niet te schattig? Je kunt nooit genoeg servetten hebben, al zeg ik het zelf…

cadeaus voor foodies

4 Olie en Azijn

Sinds ik in aanraking ben gekomen met olie en azijn van Foodelicious ben ik verpest. Deze producten worden zelf geïmporteerd, direct bij de boer vandaan en dat proef je. Inmiddels kan ik niet meer zonder mijn basilicum olie die ik in grote flessen koop. Of de frambozenazijn, appelazijn en de truffelazijn. De keuze is enorm en daarbij nog een groot assortiment aan andere delicatessen. Een paar keer per jaar ben ik er wel in de buurt of geef vrienden een bestelling door. Het fijne is dat je alle artikelen ook online kunt bestellen.

sint cadeaus Olie Foodelicious

5 Asian Food Lovers box

De een na de andere foodbox wordt op de markt gezet. Handig en lekker makkelijk. Ik werk al een tijdje samen met Asian Food Lovers de online toko. Het leuke aan deze foodboxen is dat je nieuwe Aziatische producten en recepten kunt uitproberen. Voor 3 complete gerechten waar je alleen verse ingrediënten aan toe hoeft te voegen.

asian food lovers box

6 Dopper, limited edition drinkfles

Bij ons thuis staan 5 Doppers in de kast. De flessen nemen wij overal mee naar toe. Manlief naar kantoor, kids naar de sport en moeders loopt er de hele dag mee rond. Een ideale fles om met water bij te vullen en makkelijk schoon te krijgen in de vaatwasser. En met deze editie wil elk kind een Dopper hebben en drinken ze hopelijk meer water.

Dopper-Deep-Purple-shop3

7 Good Food Book II

Deze periode van de maand is juist ook weer even het moment om aan andere mensen te denken. Zo kopen wij elk jaar het Good Food book (voorheen topkoks voor thuiskoks). Met de aankoop van het boek krijgen 40 kinderen in Malawi een voedzame maaltijd op school. En wij hebben een nieuw kookboek in de kast, vol met recepten van topkoks en bekende foodies. Geen ingewikkelde recepten of dure ingrediënten maar lekkere, verrassende recepten. Uit de vorige boeken hebben wij al regelmatig gekookt. Manlief’s favoriete kookboeken serie voor als wij een dinertje geven.

Goodfoodbook-cover-lowres8 De kleine chef

Koken met je kinderen is zo belangrijk voor de smaakontwikkeling voor later. Zo leren ze spelenderwijs waar de ingrediënten vandaan komen. En daar hoort ook goed keukengerei bij. Ik kwam per toeval op de site van de kleine chef terecht en kwam dit geweldig mes van coco koziol tegen. Of een prijsklasse hoger een mes van Opinel met vingerbeschermer.

6951d73b8a3d717234d33e0f5b09def29 Spirelli

Ideaal is deze spiraalsnijder om snel en eenvoudig julienne-stroken te maken van wortels, komkommers en courgette. Zo kun je direct courgetti, pasta van courgette maken. En ook heel geschikt om borden mee te decoreren. Ideaal voor de feestdagen.

9200000022047569

10 Lunchboxen

Herinner je de winactie met de lunchboxen van afgelopen september nog? De Bentobox werd door jullie met luid gejuich ontvangen. Een aanrader om in de verschillende compartimenten je lunch mee te nemen.

Setje_SQUARE_grijs_gobento

Deze blogpost bevat een affiliate-links naar Bol.com. Mocht jij iets bestellen, dan ontvang ik daar een kleine commissie over.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.