Nog geen beoordelingen

Zoete aardappel toast met avocado

Lunchtime! Drie van mijn favoriete ingrediënten in één recept: zoete aardappel, avocado en geitenkaas. 3 x yum! De boterhammen worden aan de kant geschoven en in plaats daarvan wordt er geluncht met zoete aardappel toast. Op Pinterest (volg jij mij hier eigenlijk al?) zie ik het één na het andere toast van zoete aardappel voorbij komen. Je zou de toast zelfs in een broodrooster kunnen maken.

Om eerlijk te zijn, geloof ik hier weinig van. Hoe kun je de zoete aardappel nu gaar krijgen in een tosti apparaat? Nu heb ik dit apparaat niet in huis, dus kan het ook niet testen. De zoete aardappel toast gril je in de pan. Je kunt ook kiezen voor de oven methode met verdubbeling van de tijd.

Een normale boterham zou je beleggen met kaas, worst of zoet beleg. De zoete aardappel toast leent zich bij uitstek om er net even iets anders op te doen. Nu kies ik voor een topping van geitenkaas en avocado. Het zijn zo net kleine taartjes geworden. Tevens heb ik een experimentje gedaan met een zoete topping voor het ontbijt. Hmm. Daar kom ik binnenkort op terug.

Zoete aardappel toast met avocado en geitenkaas van de grill

Zoete aardappel toast met avocado

Ingrediënten

2 personen
  • 1 zoete aardappel
  • 1 avocado
  • zachte smeerbare geitenkaas

Optioneel

  • verse kruiden of sesamzaad

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je zoete aardappel toast?

  • Boen de zoete aardappel schoon. Snijd in plakken van max 0,5 cm.
  • Verwarm een grillpan en grill hierin de plakken in 10 minuten om en om goudbruin. Prik met een vork erin om te checken of de zoete aardappel gaar is.
  • Besmeer met de geitenkaas en verdeel de avocado erover. Strooi er eventueel verse kruiden, zeezout en of sesamzaad over.

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.