• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Chocolademousse

gezonde chocolademousse

december 13, 2013 door Linda 6 Reacties

Gezonde chocolademousse, dat bestaat toch niet? Jawel! Met de feestdagen wil niemand op de calorieën letten. Alleen met enkele simpele aanpassingen kan je zorgen dat de “schade” binnen de perken blijft. Zoals met dit toetje. Zonder slagroom en toegevoegde suiker en toch goddelijk lekker. Klapstuk van de avond, dat beloof ik je. 

Het hoofdbestanddeel van deze chocolademousse is avocado. Trek geen vies gezicht! Je proeft de avocado niet. Het zorgt juist voor de “massa” in dit toetje. De rijpe banaan is zo zoet dat er geen suiker bij moet. Kies voor goede chocolade, puur en minimaal 70% cacao. Hoe puurder de chocolade, hoe hoger het cacao percentage en hoe minder suiker er in zit. En weetje, gezien de kerstgedachte: koop de repen Fair Trade. De cacaoboer heeft dan een eerlijk prijs voor zijn chocolade gehad. En zeg nou zelf, dan smaakt de chocolademousse nog lekkerder toch?

De chocolademousse is vrij machtig. Kies bij een uitgebreid diner om een kleinere hoeveelheid uit te serveren.  Ik verwacht dat je gasten smeken om “meer”. Met deze gezonde chocolademousse gedraag ik mij als Nigella Lawson. Ik duik stiekem de koelkast in om nog een lepeltje te nemen, en nog één en nog éen.

Wat heb je nodig voor 4-6 personen:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 (zeer) rijpe banaan
  • 200 gram pure chocolade > 70% cacao biologisch en Fair Trade
  • snufje zout
  • 2 eiwitten op kamertemperatuur
  • optioneel: rood fruit zoals framboos, gepofte quinoa, geraspte kokos, M’M’s mini (voor kids)

Hoe maak je het klaar:

  1. Snijd de avocado’s door. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Met een lepel de reepjes eruit halen.
  2. Snijd de rijpe banaan in plakjes.
  3. Ondertussen smelt je de chocolade au bain marie en laat iets afkoelen. Voeg het snufje zout toe, dat haalt de smaak van chocolade op.
  4. Klop het eiwit stijf met een mixer. Hoe stijver het eiwit, hoe luchtiger de mousse. Let op, zorg dat alle materialen vetvrij zijn. Was alles desnoods nog even af en droog met een schone theedoek. Blijf kloppen totdat er pieken ontstaan.
  5. Doe de avocado’s, banaan en afgekoelde chocolade in de staafmixer en pureer.
  6. Voeg vervolgens voorzichtig de eiwitten toe.
  7. Doe de mousse direct in kleine glaasjes of bakjes en zet weg in de koelkast om minimaal 1 uur te stijven.

Tip: kies je eigen topping en serveer naar smaak  rood fruit zoals framboos, gepofte quinoa, geraspte kokos, M’M’s mini (voor kids) erbij.

Tip: laat de (rauw) eiwitten achterwege voor kleine kinderen. De mousse is dan wel een stuk compacter, maar net zo lekker.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

 

Categorie: Dessert, Kerst, Pasen Tags: avocado, banaan, Chocolade, dessert, kerst, moederdag, mousse, recepten, suikervrij, toetje, zuivelvrij

Lees Interacties

Reacties

  1. Annie Laumen zegt

    januari 16, 2014 om 6:25 pm

    Ik dit toetje al een paar keer gemaakt
    Heerlijkkkkkkkk
    Grt Annie

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 17, 2014 om 11:41 am

      Hi Annie, wat fijn om te horen. Het is ook echt een heerlijk toetje. Doe jij er nog iets over heen als topping, of gewoon alleen de mousse. Hoor het graag. Groeten, Linda

      Beantwoorden
      • Annie Laumen zegt

        januari 18, 2014 om 3:18 pm

        Banaan met ongezoete slagroom
        Hazelnoten
        en natuurlijk frambozen en ander rood fruit
        Grt Annie

        Beantwoorden
  2. Jose zegt

    oktober 27, 2014 om 11:58 am

    Heerlijk! Ik had alleen te veel geserveerd. Beter om in kleine glaasjes te serveren! Heerlijk, maar machtig!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 27, 2014 om 2:49 pm

      HI José, het klopt dat het recept inderdaad vrij machtig is. Ik maak dan ook vaak de helft en dat is al meer dan genoeg.

      Beantwoorden
  3. Annie Laumen zegt

    maart 6, 2015 om 9:09 am

    Gistermorgen de mousse nog gemaakt.
    Ik maak altijd de helft omdat het zo machtig is.
    Zo lekker dit .

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl