• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
  • ZOEKEN

Chocolade kruidnoten (glutenvrij)

Chocolade kruidnoten

november 12, 2014 door Linda 2 Reacties

Bij de Sinterklaas periode horen natuurlijk zelfgemaakte kruidnoten. Hier thuis noemen wij ze pepernoten, maar dat zijn officieel die zachtere taai taai achtige variant. Ach, maakt mij niet uit hoe jullie ze noemen. Deze chocolade kruidnoten zijn lekker en ook nog eens glutenvrij en zonder geraffineerde suiker.

Chocolade pepernoten

Na onze experimenten met pepernoten van speltmeel, gebruik ik dit keer boekweitmeel. Zo kunnen kinderen met een gluten allergie ook lekker snoepen. Voor het rijzen gebruik ik geen gewone bakpoeder maar wijnsteenbakpoeder. Dit is te verkrijgen bij de natuurwinkel. Het boekweitmeel staat in de supermarkt bij alle meelsoorten. Het merk Koopmans heeft dit tegenwoordig in het assortiment. Ik heb altijd een pak in de kast om er overheerlijke boekweitwraps met zalm van te maken.

Voor het eerst heb ik de kruidnootjes overgoten met chocolade. Hmm, zalig! De kruidnootjes zijn een beetje vreemd van vorm. Dat komt omdat mijn dochter met een vriendin het recept gemaakt hebben.

Chocolade pepernoten

Chocolade kruidnoten

voor 1 bakplaat

  • 125 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder*
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 70 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 eetlepels amandelmelk
  • 50 gram kokosolie
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 50 gram pure chocolade > 70% cacao
  • optioneel: klein theelepeltje vanille essence

Stappen om chocolade kruidnoten te maken:

  1. Verwarm de hetelucht oven op 160 graden.
  2. Meng meel, bakpoeder, koekkruiden, suiker, amandelmelk en zout met elkaar in een kom.
  3. Verwarm de kokosolie en voeg toe aan de kom. Maak er een soepel deeg van. Voeg eventueel meer amandelmelk toe als het te droog is of meer meel als het deeg te nat is.
  4. Draai kleine balletjes van het deeg. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de pepernoten in 20 minuten gaar en laat ze 30 minuten afkoelen zodat ze lekker krokant worden.
  6. Smelt de chocolade au-bain marie en leg de pepernoten één voor één op een vork. Doop in de chocolade en leg op een stuk bakpapier tot de chocolade hard is geworden.

Tip: je kan de kokosbloesemsuiker ook vervanger door palmsuiker of gewone suiker.

* Voor een niet-glutenvrije variant kan je ook normale bakpoeder gebruiken.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

 

Onderwerp: SINTERKLAAS RECEPTEN, SNACK Tags: bakrecepten, Chocolade, glutenvrij, glutenvrije recepten, kruidnoten, kruidnoten recepten, pepernoten, pepernoten recepten, sinterklaas

Lees Interacties

Reacties

  1. sandra zegt

    november 12, 2014 op 11:22 pm

    Is het mogelijk de roomboter te vervangen door plantaardige margarine ivm melkallergie? Of heb je aan andere tip, aangezien roomboter veel zachter is?!
    Groetjes
    Sandra

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 13, 2014 op 8:54 am

      Hi Sandra in deze kruidnoten zit geen roomboter, wel in mijn recept van de pepernoten. Je kan ook aan de slag met kokosolie. Ik heb zelf geen ervaring met plantaardige margarine, maar ik zou het gewoon eens proberen. Succes. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Gestoomde hele vis

Lekker eten met Linda – gestoomde hele vis

Vega lunchbox inspiratie voor kids

Lekker eten met Linda – vega lunchbox inspiratie

Weekmenu 101 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf kippensoep maken Zelf kippensoep maken
  • Zelf guacamole maken Zelf guacamole maken
  • Weekmenu 102 - makkelijke recepten Weekmenu 102 – makkelijke recepten
  • 10 x stamppot recepten 10 x stamppot recepten
  • Zelf tortilla wraps maken Zelf tortilla wraps maken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje) Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje)
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • 3x thee tegen verkoudheid 3x thee tegen verkoudheid
  • Havermoutbroodjes Havermoutbroodjes
  • Appelkoeken van havermout Appelkoeken van havermout

Instagram

Meer ladenVolg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info