• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Chocolade kruidnoten (glutenvrij)

Chocolade kruidnoten

november 12, 2014 door Linda 2 Reacties

Bij de Sinterklaas periode horen natuurlijk zelfgemaakte kruidnoten. Hier thuis noemen wij ze pepernoten, maar dat zijn officieel die zachtere taai taai achtige variant. Ach, maakt mij niet uit hoe jullie ze noemen. Deze chocolade kruidnoten zijn lekker en ook nog eens glutenvrij en zonder geraffineerde suiker.

Chocolade pepernoten

Na onze experimenten met pepernoten van speltmeel, gebruik ik dit keer boekweitmeel. Zo kunnen kinderen met een gluten allergie ook lekker snoepen. Voor het rijzen gebruik ik geen gewone bakpoeder maar wijnsteenbakpoeder. Dit is te verkrijgen bij de natuurwinkel. Het boekweitmeel staat in de supermarkt bij alle meelsoorten. Het merk Koopmans heeft dit tegenwoordig in het assortiment. Ik heb altijd een pak in de kast om er overheerlijke boekweitwraps met zalm van te maken.

Voor het eerst heb ik de kruidnootjes overgoten met chocolade. Hmm, zalig! De kruidnootjes zijn een beetje vreemd van vorm. Dat komt omdat mijn dochter met een vriendin het recept gemaakt hebben.

Chocolade pepernoten

Chocolade kruidnoten

voor 1 bakplaat

  • 125 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder*
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 70 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 eetlepels amandelmelk
  • 50 gram kokosolie
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 50 gram pure chocolade > 70% cacao
  • optioneel: klein theelepeltje vanille essence

Stappen om chocolade kruidnoten te maken:

  1. Verwarm de hetelucht oven op 160 graden.
  2. Meng meel, bakpoeder, koekkruiden, suiker, amandelmelk en zout met elkaar in een kom.
  3. Verwarm de kokosolie en voeg toe aan de kom. Maak er een soepel deeg van. Voeg eventueel meer amandelmelk toe als het te droog is of meer meel als het deeg te nat is.
  4. Draai kleine balletjes van het deeg. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de pepernoten in 20 minuten gaar en laat ze 30 minuten afkoelen zodat ze lekker krokant worden.
  6. Smelt de chocolade au-bain marie en leg de pepernoten één voor één op een vork. Doop in de chocolade en leg op een stuk bakpapier tot de chocolade hard is geworden.

Tip: je kan de kokosbloesemsuiker ook vervanger door palmsuiker of gewone suiker.

* Voor een niet-glutenvrije variant kan je ook normale bakpoeder gebruiken.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

 

Categorie: Sinterklaas recepten, Snack Tags: bakrecepten, Chocolade, glutenvrij, glutenvrije recepten, kruidnoten, kruidnoten recepten, pepernoten, pepernoten recepten, sinterklaas

Lees Interacties

Reacties

  1. sandra zegt

    november 12, 2014 om 11:22 pm

    Is het mogelijk de roomboter te vervangen door plantaardige margarine ivm melkallergie? Of heb je aan andere tip, aangezien roomboter veel zachter is?!
    Groetjes
    Sandra

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 13, 2014 om 8:54 am

      Hi Sandra in deze kruidnoten zit geen roomboter, wel in mijn recept van de pepernoten. Je kan ook aan de slag met kokosolie. Ik heb zelf geen ervaring met plantaardige margarine, maar ik zou het gewoon eens proberen. Succes. Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl