5 uit 3 beoordelingen
bereiding 20 minuten

Pasta met mosselen in romige saus

Pasta met mosselen in een romige saus. Makkelijk om te maken, snel klaar en zo ontzettend lekker! Geen gedoe met mosselen schoonmaken en zelf koken. Hoe dan? Lees snel mee, dan vertel ik je er alles over.

Pasta met mosselen

Mosselen schoonmaken is altijd een klusje. Vanaf nu kun je ready-to-eat mosselen kopen van Premier Seafarmers. De mosselen worden na de oogst geselecteerd, schoongemaakt en gekookt in een verse saus. Hierdoor blijven de mosselen lekker mals. Deze mosselen verwarm je 3 minuten in een pan of 4 minuten in de magnetron. Ze zijn meteen klaar voor gebruik, ideaal. Zo kun je de mosselen direct toevoegen aan de maaltijd, zoals je rijstgerecht, salade, risotto of een pasta met mosselen.

Pasta met romige saus en mosselen

Mosselen in romige saus

Mosselen met pasta en groenten is een lekkere, snelle en voedzame maaltijd. Een pasta recept doet het altijd goed. En een pasta met romige saus helemaal. De pastasaus is gemaakt van zacht gegaarde ui, knoflook, prei, kookroom en de mosselsaus. Dit zorgt voor een zilte roomsaus, zalig. Pasta met mosselen is weer eens iets anders. Mosselen zijn gezond, bevatten veel eiwitten, weinig vetten en ze zijn rijk aan mineralen en vitaminen. Zet mosselen dus vaker op je weekmenu. Met de ready-to-eat mosselen kan je mosselgerecht niet mislukken.

Deze mosselen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende smaken: Bangkok met een saus van citroengras en gember. Avignon met daslook en Classic met Tijm en Rozemarijn. De producten zijn verkrijgbaar bij PLUS supermarkt. Ligt het niet in jouw winkel? Vraag er naar bij het personeel, zodat het besteld kan worden.

Benieuwd hoe de mosselen worden gekweekt en geoogst? Bekijk dan deze video.

Ben je op zoek naar de klassieke manier van mosselen koken? Dan kan ik je deze mosselen koken in witte wijn met kruidenboter van harte aanbevelen.

Pasta met mosselen

Pasta met mosselen in romige saus

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 20 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 uien, in blokjes
  • 4 preien, in ringen
  • 200 ml kookroom
  • 500 gram verse pasta
  • 2 trays Premier ready-to-eat mosselen classic (Tijm & Rozemarijn)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je pasta met mosselen?

  • Verwarm de boter in een pan met dikke bodem. Bak hierin de knoflook, uien en prei en laat 10 minuten zachtjes bakken. Veog de kookroom toe en laat even pruttelen.
  • Kook de verse pasta volgens de gebruiksaanwijzing en giet af.
  • Verwarm de mosselen 3 minuten in een voorverwarmde pan. Roer af en toe. Giet af en bewaar de saus (het kookvocht).
  • Roer de gekookte pasta en de mosselsaus door de gebakken groente. Verdeel de pasta over de borden en schep de mosselen erop. Serveer direct.

Linda’s Tips

  • Benieuwd hoe je de mosselen klaarmaakt? Neem dan een kijkje op mijn Instagram account en bekijk de kookvideo van dit recept.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Dit artikel betreft een samenwerking met Premier Seafarmers. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.