Nog geen beoordelingen

Rijstwafels met geitenkaas en aardbeien

Variëren met de lunch, vind ik heerlijk. Toch gek dat wij elke avond iets anders willen eten en voor het ontbijt en de lunch vaak hetzelfde op tafel zetten. Niks mis met die boterham met ham, alleen is er nog zoveel ander lekkers om te eten. Van de lunch maak ik graag een feestje en dat gevoel krijg ik ook met deze rijstwafels met geitenkaas en aardbeien. Het zijn net kleine taartjes, vinden jullie niet?

Eigenlijk zijn de rijstwafels met geitenkaas geen recept te noemen. Ik zie het dan ook meer als inspiratie om eens ander beleg te gebruiken. Door de nieuwe Schijf van Vijf is er nog meer commotie ontstaan over broodbelg. Geen vleeswaren meer en alle zoetigheden zijn uit den boze. Af en toe krijg ik het idee dat er met elk product wel iets aan de hand is. Ik weet soms ook niet meer wat nu wel “goed” is en wat niet.

Rijstwafels met geitenkaas

Ik ben dan ook van mening dat als je blijft variëren en niet elke dag hetzelfde eet, dit goed voor je is. De ene keer kies je lekker (bewust) voor een boterham met chocolade pasta en de andere dag voor een zelfgemaakte eiersalade. Prima toch?

Heb je niet genoeg aan de rijstwafels voor de lunch, vervang dit dan gerust door brood. Probeer het gewoon eens uit. Er zijn van die dagen dat je tijdens het middageten eigenlijk niet zo’n trek hebt of merkt dat je lijf niet zoveel nodig heeft. Ik moet wel bekennen dat ik een flinke laag geitenkaas op de rijstwafels smeer. Zo geniet ik extra van die zilte kaassmaak in combinatie met het zoete van de aardbei.

Rijstwafels met geitenkaas

Rijstwafels met geitenkaas en aardbeien

Ingrediënten

3 stuks
  • 3 rijstwafels
  • 3 eetlepels zachte smeerbare geitenkaas
  • handje aardbeien
  • handje rucola

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Besmeer de rijstwafels met de geitenkaas. Verwijder het kroontje van de aardbeien. Snijd in plakjes en leg op de geitenkaas. Strooi er rucola overheen.

Linda’s Tips

  • Tip: maak van de rest van de aardbeien en rucola een pastasalade, favoriet bij kinderen.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.