6x detox boeken inspiratie (+ winactie)

Ik heb zin in een klein feestje. Ben ik jarig? Nee, gewoon om het leven te vieren. De detox heeft mij enorm goed gedaan en ik word zo blij van al jullie reacties en opmerkingen. En ik wil graag iets terug doen. Ik heb meerdere keren verteld dat ik een stapel kookboeken op mijn bureau had liggen, ter inspiratie voor de detox. Wat is niet leuker als jullie kans kunnen maken op 1 van de boeken? Maak je keuze uit de 6 titels en wie weet maak ik je blij met 1 boek.

1. Het tempel kookboek – Jacqueline van Lieshout
Het eerste boek is natuurlijk Het tempel kookboek. Ik heb dit boek van voor naar achter doorgenomen. Het fijne is dat er in het begin een korte uitleg is over de detox. Vervolgens starten de recepten met de favoriet van Jacqueline (en inmiddels ook van mij) ronde rijst. Ook geeft zij suggesties voor salades & wraps, side dishes en spreads, slasandwiches, geitenyoghurt inspiratie en aardappelpuree recepten. Een musthave voor als je wilt detoxen! Inmiddels is er een geheel geupdate versie van het boek.

detox boeken inspiratie

2. Supersalades – David Bez
Dit boek heeft mijn kijk op salades voorgoed veranderd. David heeft 4 jaar lang elke dag een foto gemaakt van zijn salade op kantoor. De gerechten zijn ingedeeld per seizoen en nemen nooit meer dan 20 minuten in beslag. De formule voor de supersalade is zo eenvoudig: kies je slasoort, voeg groenten en fruit toe, vervolgens een eiwitrijke topping, een extra smaak topping met een goddelijke dressing erover met verse kruiden. In totaal staan er 250 (!) verschillende salades in. Wat een feest. Het is mijn nieuwe bijbel om elke dag een gezonde lunchsalade te maken.

detox boeken inspiratie

3. Veggie – Hugh Fearnley – Whittingstall
Groente ik ben er gek op en daar draaide het juist om bij de detox. Veggie is de speciale, goedkope kleine editie (€ 15,-) van Veg! Maar liefst 136 lekkere seizoensrecepten met groenten in de hoofdrol. Niet zozeer om een vegetariër van je te maken, het dient als inspiratie om meer groente te eten. Hij wil je laten zien hoe je groente de hoofdrol laat zijn op je bord en net zo vaak en lang als nodig is, zodat het een natuurlijk proces is. Het is simpel om meer groente te eten.

detox boeken inspiratie

4. De slowjuice bar – Erin Quon & Briana Stockton
Dat verse sappen gezond zijn is algemeen bekend. Ik heb elke dag een sapje gedronken en dat doe ik nu nog steeds. Maar hoe maak je ze lekker? In dit boek krijgt je heel veel inspiratie om oneindig veel smaakcombinaties te bedenken en te maken. Het boek helpt je op weg met maar liefst 90 recepten ingedeeld per categorie om je meer energie, kracht of bescherming te geven of voor een detox. Per onderdeel een duidelijke uitleg welke ingrediënten je hiervoor gebruikt. Echt een verhelderend boek!

detox boeken inspiratie

5. Groen is geweldig – Rebecca Leffler
Dit boek is zowel vegan als glutenvrij en laat je zien hoe lekker je kunt eten met een plantaardig dieet. De focus ligt op groenten, peulvruchten, knollen, fruit, granen, kruiden, zaden, noten en pitten. Tja eigenlijk alles wat de aarde ons biedt. Het boek is meer dan alleen een kookboek. Bij een gezond leven hoort ook een gezonde geest. Je vindt er dan ook yoga oefeningen. Per seizoen andere gerechten en ook andere inspiratie om je lijf te geven wat het nodig heeft.

detox boeken inspiratie

6. Groene sapjes – Fern Green
Haal de blender of de sapcentrifuge uit de kast en ga aan de slag met groene sapjes. Heerlijke, gezonde groene sapjes maak je makkelijk zelf. Met heel veel vers fruit en groenten, maar ook met minder voor de hand liggende ingrediënten als aloë vera, superfoods en andere verantwoorde ingrediënten. Bij elke recept staat links een overzichtelijke foto van de ingrediënten en rechts het gemaakte sap. Ook staat bij elk recept de positieve werking van de gebruikte ingrediënten beschreven. Inclusief een detox kuur van 7 dagen.

detox boeken inspiratie

Heb je al een keuze kunnen maken? Of wil je ze het liefst allemaal? Voorlopig is dit de laatste winactie voor deze zomer, dus grijp je kans.

Winactie
Hoe maak je kans op 1 van de 6 exemplaren?

  • Laat onder aan deze post wetenwelk boek je graag wilt winnen met een geldig e-mailadres.
  • Natuurlijk ben jeFacebook vriend van Lekker eten met Linda of volg jij, Bloglovin’, ofPinterest Laat even weten op welk kanaal jij mij volgt
  • De actie loopt tot en met maandag 29 juni 20:00 uur
  • Sharing is caring ♥

Laat een geldig e-mail adres achter, op die manier neem ik contact met je op.

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.