Van huis uit ben ik gewend om een hamburger “puur” te eten. Elke zaterdag stond er een hamburger op het menu met breekbrood van de bakker en zelfgemaakte burgers van mijn vader. Tegenwoordig zet ik van alles op tafel bij een broodje hamburger. Pickled onion oftwel ingelegde rode ui kun je kant en klaar kopen of maak je eenvoudig zelf.
Door het azijn en water krijgt de ui een prachtige kleur en naast dat het goed smaakt, ziet het er ook nog eens super smakelijk uit op een broodje.
Pickled onion (ingelegde rode ui)
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 150 ml appelazijn
- 150 ml warm water
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 10 peperkorrels
- extra nodig: schoon jampotje
Bereiding
- Schaaf de uien met een mandoline in dunne schuifjes of snijd heel fijn.
- Verwarm de appelazijn, water, zout en suiker in een pannetje. Roer totdat het zout en suiker zijn opgelost.
- Doe de rode uien in een jampotje. Giet de warme vloeistof erover. Voeg een een paar peperkorrels (uit de molen) toe. Zorg dat de uien goed onder water staan. Laat afkoelen op het aanrecht en zet dan in de koelkast. Laat de uitjes het liefst een nachtje intrekken.
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
De ingelegde rode ui past perfect bij een bbq feestje in de tuin. Zin in nog meer lekkere recepten voor de barbecue? Download dan nu het gratis E-book barbecue recepten.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie