Van huis uit ben ik gewend om een hamburger “puur” te eten. Elke zaterdag stond er een hamburger op het menu met breekbrood van de bakker en zelfgemaakte burgers van mijn vader. Tegenwoordig zet ik van alles op tafel bij een broodje hamburger. Pickled onion oftwel ingelegde rode ui kun je kant en klaar kopen of maak je eenvoudig zelf.
Door het azijn en water krijgt de ui een prachtige kleur en naast dat het goed smaakt, ziet het er ook nog eens super smakelijk uit op een broodje.
Pickled onion (ingelegde rode ui)
voor 1 potje
- 2 rode uien
- 150 ml appelazijn
- 150 ml warm water
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 10 peperkorrels
- extra nodig: schoon jampotje
Stappen om pickled onion te maken:
- Schaaf de uien met een mandoline in dunne schuifjes of snijd heel fijn.
- Verwarm de appelazijn, water, zout en suiker in een pannetje. Roer totdat het zout en suiker zijn opgelost.
- Doe de rode uien in een jampotje. Giet de warme vloeistof erover. Voeg een een paar peperkorrels (uit de molen) toe. Zorg dat de uien goed onder water staan. Laat afkoelen op het aanrecht en zet dan in de koelkast. Laat de uitjes het liefst een nachtje intrekken.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
De ingelegde rode ui past perfect bij een bbq feestje in de tuin. Zin in nog meer lekkere recepten voor de barbecue? Download dan nu het gratis E-book barbecue recepten.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Hallo Linda,
Net lid geworden ik viel voor je rode ui in het zuur.☺ mag je het deksel erop draaien wanneer ze staan af te koelen? Ik heb ergens eens gelezen dat je daarna de pot (ging om veel meer inhoud) op zijn kop een nacht moest laten staan. Dus vraagje hoe laat jij ze zelf afkoelen? Dank voor een lekker receptje, dat met veel te varieren is ?
Hi Ingrid, ik zou de uien even laten afkoelen zonder deksel op het aanrecht. Zodra het op kamertemperatuur is, zet je het in de koelkast.
Hoe lang is het houd baar
Hi Bertus,
Door de azijn en zout is de rode uien weken / maanden houdbaar.
Succes ermee.