Op vakantie kook ik het liefst zo weinig mogelijk en eet ik het liefst lokale producten. Tja, dat betekent dus veel uiteten. Dat is geen straf kan ik je vertellen. Gnocchi is zo’n typisch Italiaans product. Het zijn een soort balletjes gemaakt van aardappel en mee. Door deze balletjes te bakken is de smaak van de gnocchi met spinazie en zalm lekker krokant.
Gnocchi met spinazie en zalm uit de skottelbraai
Ingrediënten
- olijfolie
- 500 gram gnocchi
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram spinazie
- 100 gram roomkaas
- 200 gram gerookte zalm
- Vers gemalen peper
Bereiding
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in de skottelpan. Voeg de gnocchi toe en bak deze in 10 minuten goudbruin en krokant. Haal de gnocchi uit de pan en leg het op een bord apart.
- Snijd ondertussen de uien in stukjes en hak de knoflook grof. Verwarm een eetlepel olie en bak hierin de uien en knoflook 3 minuten.
- Voeg nu in delen de spinazie toe, totdat dit geslonken is. Roer de roomkaas door de spinazie. Voeg de gnocchi toe en verwarm kort. Scheur of snijd de gerookte zalm in stukjes en verdeel over de saus. Breng op smaak met vers gemalen peper. Serveer de eenpans gnocchi direct.
Linda’s Tips
- Tip: een alternatief voor gnocchi is pasta. Kook dit in een aparte pan.
Ben je op zoek naar meer makkelijke vakantie recepten? Download nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en snelle recepten.
E-book Koken op de camping
15 makkelijke recepten voor op de camping. Op vakantie willen we graag makkelijk en vooral lekker eten. In dit kookboekje maak ik graag gebruik van lokale ingrediënten of ik maak een campingversie van een klassieker. Het liefst met zo min mogelijk ingrediënten en een simpele bereiding.