Snelle spaghetti bolgonese op de camping

Op vakantie mag ik graag gebruik maken van lokale producten. In de Italiaanse supermarkt vergaap ik mij altijd aan het pasta assortiment. De rest van de winkel bekijk ik zoals een fashionista een kledingzaak inspecteert naar de laatste mode. Zo zag ik de tubes sugo di pomodoro con verdure. Wat kun je hiermee maken? Eensnelle spaghetti bolognese voor op de camping.

De tubes bevatten naast tomaat, ui, wortel en bleekselderij. Dit zijn de basis ingrediënten voor een klassiekebolognese saus. Op vakantie bij de tent neem ik niet de tijd om deze groente te snijden en een soffritto te maken. Dat doe ik thuis wel weer.

Bolognese saus op de camping

Het ideale is dat je deze ingrediënten makkelijk op voorraad kunt houden bij de tent. Een van de lastigste dingen van vakantie koken vind ik altijd de koelcapaciteit. Voor deze pasta saus hoeft alleen het gehakt koel te liggen. Dat scheelt weer.

De hele zomer is het vakantie vrijdag op de site. Heb je trouwens mijn e-book met koken op de camping al gedownload? Hierin staan 15 makkelijke recepten om te maken op vakantie.

Snelle spaghetti bolognese

Snelle spaghetti bolognese op de camping

recept voor 4 personen

 • 300 gram spaghetti
 • 300 gram gehakt
 • 1 teentje knoflook
 • 1-2 uien
 • 100 gram sugo di pomodoro con verdure van Ortolina of Mutti*
 • glas water
 • snufje peper en zout
 • voor erbij: Parmezaanse kaas en een groene salade

*AH verkoopt deze tubes, dus je kunt dit gerecht ook in Nederland maken!

Stappen om een snelle spaghetti bolognese saus op de camping te maken:

 1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg het zout pas toe nadat het water kookt, dat scheelt tijd.
 2. Rul het gehakt gaar in een droge koekenpan of skottelbraai. Snijd ondertussen de knoflook en ui in stukjes. Bak 3 minuten mee.
 3. Voeg de sugo di pomodoro toe met een glas water. Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
 4. Hussel de bolognese saus door de spaghetti. Serveer met Parmezaanse kaas en een groene salade of rauwkost.

Snelle spaghetti bolognese op de campingDownload nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en snelle recepten tijdens de vakantie.Download button

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.