Nog geen beoordelingen

Palmkool salade met biet

Door de zon van de afgelopen dagen, dacht ik dat de lente al gestart was. Niets is minder waar. Buiten vind ik het nog flink koud. Onverwachts zat ik gisteren op de fiets en toen miste ik mijn handschoen en muts. Om die reden vind ik dat een winterse lunch met deze palmkool salade met biet nog even kan.

Palmkool past helemaal bij dit seizoen. Het is familie van de boerenkool en een beetje in de vergetelheid geraakt. Het leuke is dat er de laatste jaren steeds meer aandacht is voor dit soort vergeten groenten.

palmkool salade met biet

Misschien kun je geen palmkool vinden, dan is savooiekool of boerenkool ook een goed alternatief. Van de rest van de zak maak je een soep of een andere lunchsalade voor de dag erna. Ik zou de kool ook gerust verwerken in een smoothie. Nee, ik gooi niet graag eten weg. Ik zoek altijd wel weer een manier om dit te verwerken.

Eigenlijk ben ik wel benieuwd. Hebben jullie wel eens palmkool gegeten? Welk gerecht maken jullie ermee? Ik hoor het graag.

palmkool salade met biet

Palmkool salade met biet

Ingrediënten

Aantal personen1 persoon
  • 1 kleine gekookte biet (kant en klaar)
  • 1 kleine appel
  • 2 dadels
  • 4 plakjes geitenkaas (of handje walnoten)
  • 50 gram palmkool (=cavalo nero of alternatief boerenkool of savooiekool)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel ciderazijn (appel azijn)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de biet in plakken en de appel in blokjes. Verwijder de pit van de dadels en snijd in stukjes. Leg de palmkool op een bord en verdeel de biet, appel, dadels en geitenkaas erover.
  • Maak een dressing met de olijfolie en ciderazijn en meng met de lunchsalade.

Linda’s Tips

  • Tip: mocht je de palmkool rauw te hard vinden, blancheer deze dan kort of masseer de bladeren even in met olijfolie en citroensap.
  • Tip: vries de rest van de gekookte bieten uit de krimp gerust in. Zo pak ik 1 keer per week ofzo een portie uit de vriezer om een snelle salade mee te maken.
palmkool salade met biet

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.