Andijvie salade

Hi allemaal, vandaag neem ik het stokje over om een artikel te schrijven voor ‘Lekker eten met Linda’. Maar wie ben ik? Ik ben Simone, 31 jaar en woon in Eindhoven samen met mijn soon-to-be-husband en onze 2 katten. Met veel enthousiasme run ik een website met gezonde recepten en informatie, daarnaast ben ik voedingsdeskundige. Mocht je meer willen lezen van mij dan kan dat hier op Foodquotes.

Maar goed, laten we even terug gaan naar het heerlijke recept dat ik vandaag met jullie deel. Ik ben fan van salades en hier kan je me dan ook echt elke dag blij mee maken, ongeacht het weer. Wel probeer ik regelmatig af te wisselen qua smaken zodat het ook altijd een feestje op mijn bord blijft.

Dat een salade niet standaard met sla als hoofdingrediënt gemaakt hoeft te worden bewijst deze salade wel. Ik maakte namelijk gebruik van andijvie, deze had ik nog over van de avond ervoor en weggooien vind ik nou eenmaal zonde en is ook nergens voor nodig. Natuurlijk kun je ook speciaal voor deze salade een klein zakje andijvie kopen. Ik weet namelijk zeker dat het geen straf is om deze salade meerdere dagen te eten. Een lekkere, gezonde en voedzame salade die ook nog eens snel gemaakt is. Een win-winsituatie als je het mij vraagt!

Andijvie salade

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

  • 1 hand gesneden andijvie
  • 50 gram feta
  • 1 tomaat
  • 1 bosuitje
  • 2 eetlepels ongezouten pinda’s
  • halve sinaasappel
  • 1 eetlepel (walnoot)olie
  • 1 theelepel mosterd

Hoe maak je het klaar:

  1. Verdeel de andijvie over een bord/lunchbox.
  2. Snijd de feta in blokjes, de tomaat in partjes en het bosuitje in dunne ringen.
    Verdeel over de salade. Bestrooi de salade met de pinda’s.
  3. Pers de halve sinaasappel uit. Doe de sinaasappelsap, (walnoot)olie en mosterd in een kommetje en meng goed door met een vork/garde tot een egale dressing. Verdeel naar smaak de dressing over de salade.

Tip: Neem je deze salade mee naar je werk/school? Neem dan de dressing in een apart (lekvrij) bakje mee en doe deze er pas op op het moment dat je gaat lunchen. Dan blijft de andijvie lekker knapperig.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.