Palmkool salade met peer en geitenkaas

Zo mijn project #backtonormal is achter de rug. Ik heb de maand januari ook even gebruikt om over mijn blog na te denken. Niet te lang hoor, want daar had ik niet de tijd voor. Een van mijn ideeën is om elke dinsdag een lunch recept online te zetten. Van lunch salades, een soep, wrap en bij voorkeur een gezondere variant. Lijkt dit jullie wat, als ik wekelijks metgezonde lunch recepten kom?

palmkool salade

Ik trap af met een echte winterse salade met palmkool. Misschien heb je nog nooit van deze groente gehoord. Dat kan kloppen want het is een vergeten groente. De palmkool is familie van de boerenkool en zie je veel in Toscane. Daar wordt de kool cavalo nero genoemd. Vorig jaar heb ik er een soep met pasta mee gemaakt. De palmkool kun je gewoon vervangen door boerenkool of savooiekool geen enkel probleem.

De groente combineer ik met een zoete peer en een pittige geitenkaas. De salade is bijzonder door de geroosterde pompoenpitten. Normaal strooi ik deze rauw over mijn salade. Alleen nu kies ik ervoor om ze met zeezout te bakken, waardoor je kleine hartige smaak bommetjes voor over de lunch salade krijgt.

palmkool salade

Palmkool salade met peer

Voor 1 persoon:

  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • snuf vers gemalen zeezout
  • 50 gram palmkool (=cavalo nero) of alternatief boerenkool of savooiekool
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 kleine rijpe peer
  • 4 plakjes geitenkaas
  • snufje peper

Hoe maak je het klaar:

  1. Verhit een kleine koekenpan en rooster de pompoenpitten met het zout. Houd de pitten in beweging. Na een minuut of 3 zijn ze klaar. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  2. Meng de palmkool met de olijfolie en citroensap in een kom. Voeg na smaak nog een beetje zout toe. Snijd de peer in plakjes of reepjes. Voeg de peer en geitenkaas toe aan de koolsalade. Maak af met een snufje vers gemalen peper en strooi de gezouten pompoenpitten erover.

Tip: de palmkool kocht ik bij de grote blauwe supermarkt.

palmkool salade

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.