Pindakaas dip met fruit

Hebben jullie al gehoord van Peanut Butter Day? In Amerika wordt deze dag jaarlijks op 24 Januari gevierd. Voor mij – een pindakaas lover – is het een extra excuus om de pot weer op tafel te zetten. De site staat vol met allerlei soorten pindakaas recepten. Dit keer is het eenpindakaas dip met fruit. Om eerlijk te zijn durf ik dit bijna geen recept te noemen. De dip is zo makkelijk om te maken en ohh zo lekker. Dat ik dit niet eerder bedacht heb.

De pindakaas dip maak je met Griekse yoghurt, honing en natuurlijk pindakaas. Vervolgens combineer je dit met fruit naar keuze. Persoonlijk vind ik appel, banaan en mango een passende combinatie. De dip kun je verder nog pimpen met granola, gehakte nootjes en bijvoorbeeld kokos. Dat is misschien een leuk ideetje als dessert voor de kinderen na een etentje. Dan kunnen ze zelf een toetje maken. Voor nu houd ik het eenvoudig met alleen de dip en fruit.

De pindakaas dip is een extra-tje, een verwenmomentje. Bij thuiskomst van school heb ik de kinderen verrast met deze fruitsalade 2.0: “mam, wat heb je nu voor lekkers gemaakt“.

Pindakaas dip met fruit

 

Pindakaas dip met fruit

  • 80 gram Griekse yoghurt (bv Total 0% vet)
  • 2 flinke eetlepels pindakaas (bijvoorkeur een vloeibare pindakaas)
  • 1/2 eetlepel honing
  • 1 appel
  • 1 rijpe banaan
  • 1 mango
  • extra nodig: tapasprikkers

optioneel extra smaakmakers voor in de dip:

  • cacao
  • kaneel

optioneel smaakmakers voor erbij:

  • granola
  • gehakte nootjes
  • geraspte kokos

Stappen om een pindakaas dip met fruit te maken:

  1. Meng de Griekse yoghurt met de pindakaas en honing en mix door elkaar tot een egale massa.
  2. Schil en snijd het fruit in stukjes.
  3. Steek de tapasprikkers erin. Zet op tafel en dip het fruit in de pindakaas dip.

Pindakaas dip met fruit

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.