Smoothie bowl met mango en kokos

Wat ben ik toch aan het genieten van het warme weer. En bij deze temperturen horen tropische ontbijtjes. Warme havermout uit de oven heb ik al in geen weken gemaakt. Hiervoor in de plaats komt kwark of een verfrissendesmoothie bowl met mango en kokos.

Voor een extra zomers tintje wordt er diepvries mango gebruikt in dit ontbijt recept. Zo is het net of je een soort ijsje eet als ontbijt. Yes, wie wil dit nu niet? Zo gebruik ik mijn blender ook nog eens. Het stof is van het apparaat geblazen, want ik gebruik het eigenlijk nauwelijks…

Het tropische sfeertje ontstaat al snel door de banaan, kokosmelk en mango. Een gouden combinatie. Qua topping ben je natuurlijk helemaal vrij om te kiezen. Zoals jullie weten heb ik graag nog iets te kauwen. Dus ik voeg nog wat stukjes fruit, kokos rasp (of vlokken) en een pitten mix toe. Maar dit kan ook havermout, gepofte quinoa, muesli zijn of waar je ook zin in hebt.

Smoothie bowl met mango en kokos, een lekker tropisch ontbijt.

Smoothie bowl met mango en kokos

recept voor 2 personen:

  • 1 rijpe banaan
  • 125 gram bevroren mango stukjes
  • 120 ml kokosmelk

Topping:

  • 1 kiwi
  • kokosrasp
  • pitten mix

Stappen om een smoothie bowl met mango en kokos te maken:

  1. Mix de rijpe banaan met de mango stukjes en een gedeelte van de kokosmelk in een blender. Voeg beetje bij beetje meer kokosmelk toe, zodat de gewenste dikte ontstaat. Het is niet de bedoeling dat de smoothie vloeibaar wordt. Je wilt juist de dikte van nicecream.
  2. Snijd een kiwi in plakken.
  3. Verdeel de smoothie bowl over twee kommen. Leg de kiwi erop en maak af met de kokosrasp en de pitten mix. Serveer direct.

Smoothie bowl met mango en kokos, een lekker tropisch ontbijt.

bewust en vooral te lekker eten in je mailbox ontvangen?

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.