Kijkje in mijn leven mei

Mei wat heb ik van je genoten. Deze maand was meer dan top. De vakantie in Griekenland heeft ons meer dan goed gedaan. De sociale agenda was gezellig druk met allerlei afspraken. Alleen heb ik er nauwelijks foto’s van. Mijn bordje ziet er bij een bbq of chineesje niet zo fotowaardig uit en dan laat ik dit dan ook achterwege. Oh en ik ging ook nog met vriendinnen een weekendje naar Haarlem. Nieuwsgierig? Neem eenkijkje in mijn leven.

De maand begon fantastisch met een weekje Griekenland. Na 8 jaar afwezigheid gingen wij voor de 6e (!) keer met dezelfde kleinschalige reisorganisatie op pad naar Griekenland. Dit keer het vasteland naar het dorp Parga. Het toeristenseizoen werd net opgestart. De mensen waren allemaal super aardig en ik heb zo lekker gegeten. Binnenkort een uitgebreid verslag hiervan. Eigenlijk hebben wij die week nauwelijks wat gedaan. De eerste drie dagen liepen wij alleen heen en weer naar het dorp om te eten. Verder heb ik uren geslapen, spelletjes gespeeld en geknuffeld met de kids. Met recht een weekje quality time met elkaar.

De kinderen hebben de Griekse salade en brood dippen met olijfolie en een beetje zout en peper helemaal ontdekt. Zelf ben ik nog net niet direct de keuken in gehold om zelf pita broodjes te maken. Jeetje wat een succes wat dat zeg. En binnenkort ga ik een uurtje meekijken in de keuken bij een Griekse mama. Ze kan mij waarschijnlijk nog wel een en ander leren over authentieke Griekse smaken.

Zelf pitabroodjes maken

Voor dat jullie denken dat ik alleen maar eet, nou dat valt mee hoor. Ik heb het sporten echt te pakken! Ik ben 2x in de sportschool te vinden en 1x in de week met Mariska mijn personal trainer. Zeker nu het weer zo goed is, trainen wij buiten. Echt, dat vind ik elke week weer een cadeautje.

Kijkje in mijn leven mei

De rabarber en asperges zijn nu in het seizoen. Een bezoekje aan de streekwinkel vind ik altijd leuk om seizoensproducten te kopen. Al neem ik er lang niet altijd de tijd voor hoor en kies ik voor gemak in de supermarkt. Inmiddels heb ik al een paar keer genoten van de rabarber en ook asperges. Binnenkort heb ik een tof nieuw recept met het witte goud.

Kijkje in mijn leven mei

Wat is Haarlem toch een fijne stad. Na mijn oproep op social media had ik een enorme lijst met tips ontvangen. We sliepen echt midden in de stad (naast de Grote Markt) en wij hebben het eten & drinken goed laten smaken. Traditiegetrouw moet er ook geshopt worden (echt vreselijk) maar dan telde ik de uren af tot het volgend eetmoment en dat is goed gegaan.

Kijkje in mijn leven mei

En dan kom je thuis en heeft manlief “gekookt”. Nou geen straf hoor.

Kijkje in mijn leven mei

Niet te geloven maar in onze achtertuin van het nieuwe huis (nee, ik heb helaas nog geen goed nieuws te melden) wordt er van alles georganiseerd. Er zijn veel sportactiviteiten en voor het tweede jaar op rij een heus foodevent: Maximaal Genieten. Dit was in het Hemelvaartweekend. Jeetje wat was het warm zeg en gezellig. Om eerlijk te zijn heb ik op 1 plek gehangen en manlief het eten (broodje pulled pork en verse loempia’s) laten halen. Ondertussen druk kletsend met allerlei bekende die ik tegenkwam. Voor herhaling vatbaar!

Kijkje in mijn leven mei

Voor dat je denkt dat het leven alleen maar mooi is. Nee ook bij mij niet. Ik heb deze maand een avondwake van de moeder van een goede vriendin gehad en de crematie van een zusje van een goede vriend van ons. Ze is slechts 43 jaar geworden na een lang ziektebed. Op dat soort momenten sta ik weer even stil bij het leven. Jeetje wat maakt dat gedoe met het huis dan nog uit? Echt, dat is allemaal zo onbelangrijk en het zet de dingen weer in het juiste perfectief.

De maand mei heb ik afgesloten met een mooie avond in het theater. Met vriendinnen bestel ik elk jaar een aantal kaarten. Leuk om te doen. Niet alle voorstellingen zijn geslaagd maar deze heeft mij geraakt. Natuurlijk heb ik enorm gelachen bij Sarah Kroos maar af en toe ook een traantje gelaten. Zo bijzonder dat iemand dit met een lied of een paar woorden kan doen.

Kijkje in mijn leven mei

Ondertussen begint de vakantie in het zicht te komen. Ik heb nog een week of 6 en dan moet ik alles klaar hebben liggen. Net als andere jaren zal ik een zomerrooster hanteren. Jullie zijn er ook niet, dus publiceer ik iets minder. De komende weken zal ik veel koken en daar heb ik zin in.

Kijk gerust mee via (Stories). Daar komen ook de meeste foto’s trouwens vandaan. Op naar het volgende kijkje in mijn leven.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.