Psst, ben je aan het genieten van Tweede Kerstdag? Heb je nog een druk programma voor de boeg? Ik kan dus heel relaxed worden van rommelen in de keuken. En ik heb nog iets lekkers voor je voor bij de koffie. Muntblaadjes met chocolade en dulce de leche.
Dit is gewoon een extra-tje en geen recept te noemen. Alle ingrediënten heb je vast in huis. Muntblaadjes? Check.Pure chocolade? Check. Dulce de leche? Check. Ook zonder de caramelsaus zijn de muntblaadjes met chocolade zalig. Dan zijn het een soort van after-eights zonder die overheersende muntsmaak. Die lust ik namelijk niet en deze soort van chocolaatjes wel.
Oja en ik vergeet nog te melden dat je dit makkelijke ideetje binnen 5 minuutjes hebt gemaakt. Waar wacht je nog op?
Muntblaadjes met chocolade en dulce de leche
Ingrediënten
- 50 gram pure chocolade
- 10 grote muntblaadjes
- 2 eetlepels dulce de leche
- extra nodig: bakpapier en plastic boterhamzakje
Hoe maak je muntblaadjes met chocolade?
- Smelt de chocolade au-bain marie.
- Selecteer de grootste muntblaadjes van de takjes.
- Haal de muntblaadjes door de gesmolten chocolade.
- Leg met de mooie zijde op een stuk bakpapier.
- Vul een boterhamzakje met de dulce de leche. Knip een heel klein hoekje van het zakje af. Gebruik het zakje nu als spuitzak om de caramelsaus over de muntblaadjes te verdelen.
Linda’s Tips
- Voorbereiding voor kerst: Maak ze een half uurtje voor de gasten komen of voordat je koffie maakt. Laat de chocolade muntblaadjes op een koele plek afkoelen. Om het proces te versnellen kun je de muntblaadjes 20 minuten – onafgedekt – in de vriezer zetten. Pak de blaadjes niet aan het steeltje van het bakpapier maar druk ze voorzichtig los via de onderzijde van het papier.
Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.