Nog geen beoordelingen

Munt ijsthee met framboos

Vergeten jullie niet om voldoende te drinken met dit weer? Ergens rond 15 uur komt het water mijn neus uit. Dan is het altijd fijn als er een kan zelfgemaakte munt ijsthee in de koelkast staat.

Meestal maak ik deze ijsthee ‘s ochtends, terwijl ik met de kids in de keuken sta voor mijn ontbijt. In het kader van zelfstandigheid moet de jongste nu ook zelf zijn trommels & bekers vullen. Dit geeft mij de ruimte om anderen dingen te doen, zoals de vaatwasser uitruimen 🙂

En ijsthee maken natuurlijk. Deze ijsthee is in één minuutje gemaakt. Moet je niet eerst thee zetten? Nee! Voor deze ijsthee maak je gebruik van de “cold brew” methode. De theezakjes hang je direct in het water met de gember, frambozen en munt erbij. Het komt er eigenlijk op neer dat je langer op zoek bent naar de ingrediënten, dan dat je met de bereiding bezig bent.

munt ijsthee met framboos

Munt ijsthee met framboos

Ingrediënten

Aantal personen1 liter
  • 1 liter water
  • 2 zakjes munt framboos ijsthee (Clipper)
  • 2 stukken gember
  • handje frambozen (diepvries)
  • 2 takjes munt

Extra nodig

  • glazen fles

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Voor deze ijsthee maak je gebruik van de cold brew methode. Dit houdt in dat je het water niet kookt. Voeg het water, zakjes thee, gember, frambozen en munt toe aan een glazen fles. Zet vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast en klaar is je ijsthee.

Linda’s Tips

  • Tip: bewaar lege appelsap of passata flessen om zelfgemaakte drankjes in te bewaren.
munt ijsthee met framboos

Recept Linda & fotografie Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.