kijkje in mijn leven juni 2018

Juni stond in het teken van vakantie voorpret. Deze maand heb ik gebruikt voor het maken van mijn E-book koken op de camping. Ik geef je een sneakpeak naar mijn favoriete vakantie recept. Het was een drukke werkmaand en in de avonden en weekenden veel tijd voor andere leuke dingen. Uitrusten doe ik wel in de vakantie. Kijk je even mee….?

Mijn schoonvader werd 75. Dat vierden we met een pannenkoek eten bij de Ponthoeve. Nu ben ik vergeten om foto’s te maken van het interieur en ziet mijn foto van de pannenkoek er niet uit. Maar geloof mij, dit is het eerste pannenkoeken restaurant waar ik mij thuis voel. Geen vreetschuur, een goede akoestiek, gezellig ingericht en niet massaal. Vanuit het restaurant kijk je uit op de stal met koeien. Het ligt in de uiterwaarden van Vianen met prachtig uitzicht over de Lek. Een aanrader!

En daarna gebeurde er dit: zoonlief stapt op de brommer bij zijn 16-jarige neef en ze rijden zo samen weg. Nee, dit was geen rondje op het parkeerterrein. Ze reden samen naar zijn huis…. Daar deden we een “kinderruil”. Mijn dochter bleef en we namen onze neef mee. Spontane logeerpartijtjes zijn het allerleukst. De computer en het beeldscherm ging mee, zodat de jongens een game-center in de huiskamer konden bouwen om Fort Night te spelen. Ondanks het leeftijdsverschil van 7 jaar kunnen de jongens het altijd zo goed met elkaar vinden. Ik heb ervan genoten.

kijkje in mijn leven juni

De volgende dag hadden manlief en ik een onverwacht qualitytime momentje bij het Italië event in Haarzuilens. Dochterlief nog in Vianen en zoonlief wilde thuis even chillen. Dit event is praktisch in onze achtertuin. We stapten om de fiets om samen te genieten van lekkere hapjes en een Italiaanse biertje.

kijkje in mijn leven juni

Manlief zit midden in een grote klus, waardoor we elkaar de laatste tijd minder spreken. Het was dan ook hoog nodig om elkaar weer even in de ogen te kijken. De tuinen van het kasteel stonden vol met tenten met Italiaanse waren. De verrassing was dit plekje Birra Italia. Italië staat natuurlijk bekend om zijn wijn, maar er blijken ook heerlijke lokaal gebrouwen biertjes te zijn. De eigenaar haalt ze zelf een paar keer per maand op. Wij vonden zijn verhaal helemaal te gek. Met allerlei lekkere kaasjes, venkelworst en waanzinnige pie’s kwamen we thuis.

kijkje in mijn leven

kijkje in mijn leven

Vegan ijs, kennen jullie dit al? Maandelijks krijg ik best wel wat pakketjes opgestuurd. Dit laat ik vaak zien in mijn Instagram Stories. Naar aanleiding van deze foto kreeg ik zoveel reacties, dat ik deze nu ook in mijn maandoverzicht meeneem. Het ijs van Perfect World is vegan en dan ook lactose vrij. Manlief en kids hebben een lactose allergie en kunnen alleen ijs eten met behulp van een extra pilletje. Bij dit ijs hoeven we niet na te denken, zo fijn. En het is bijna ongeloofwaardig, maar er zitten geen toegevoegde suikers in! En de smaken Choc Chip, Pistachio en Raspberry Ripple zijn niet van ander ijs te onderscheiden. Echt lekker dus. Je kunt dit ijs bij de Jumbo kopen.

kijkje in mijn leven

Laat ik direct doorgaan met de volgende ijstip: coco frostick van Abbot Kinneys. Denk aan een Magnum maar dan met frozen kokosijs met een dubbeldikke laag pure chocolade. Meer uitleg hoef ik niet te geven toch? Dit ijs is te koop bij Ekoplaza, Stach en de betere biologische winkels.

1804 Frostick Abbot Kinneys

Vanaf deze maand ben ik begonnen met kookdagen. Al mijn collega’s doen dit al, alleen ik nog niet. Het idee is om op 1 dag zoveel mogelijk recepten te bereiden en op de foto te zetten. Dit lukt natuurlijk niet alleen. Daarom ben ik zo blij dat ik Lucie gevonden heb. Zij is fotografe en styliste. Zo kan ik doen wat ik echt het aller aller leukste vind en dat is koken. Natuurlijk blijf ik zelf ook gewoon nog fotograferen, maar een stuk minder. Inmiddels hebben we 2x een werkdag gehad en beginnen we mijn stijl te vinden. Ik vind het ook nog eens super gezellig en leerzaam. Mijn huiskamer ziet er dan zo uit:

kijkje in mijn leven

Hoog op mijn bucketlist stond een Suikerfeest bezoeken. Bij mij in de straat hebben de Turkse, Marokkaanse en Afghaanse buren de koppen bij elkaar gestoken om voor alle niet-Moslims een gezellige bijeenkomst te organiseren. De integratie was meer dan geslaagd. We hebben genoten van de vele zoete hapjes en de muziek.

kijkje in mijn leven 9a

Over muziek gesproken. Met vrienden gingen we een avondje naar Veldhuis en Kemper. Ik had mij voorbereid op een avondje muziek luisteren. Het bleek uiteindelijk een mix te zijn tussen cabaret en muziek. Super leuk! Vooraf namen we het er nog even van. Even een snel hapje eten bij Concours. Dit restaurant heeft geen kaart. Je kiest voor een 3,4 of 5 gangen diner. We komen terug voor het uitgebreide diner. Kijk dan hoe lekker het er allemaal uitziet:

kijkje in mijn leven

Yeah wat heb ik toch lekker gewerkt deze maand. Ik had een aantal campagnes op de planning staan. Daarnaast ben ik druk bezig geweest met mijn E-bookje vol camping recepten. Dit recept van de paella is denk ik toch wel mijn favoriet. Jullie moeten nog even geduld hebben en dan kunnen jullie de pdf gratis downloaden.

paella op de camping 1a

Verrassing! Maanden zijn 4 ouders bezig geweest om een eindfeest voor groep 8 te organiseren. Tot 12 uur die dag wisten de kinderen van niks. Het feest was helemaal te gek. En ze gaven ons een voorproefje van de musical. Het is echt duidelijk te merken dat onze dochter afscheid aan het nemen is van de basisschool en dat er een nieuwe periode aankomt. Ik zie dat ze steeds meer haar eigen pad aan het kiezen is en dat maakt mij als ouder trots.

kijkje in mijn leven 8a

Tussen de bedrijven door hebben de kids ook nog de Avondvierdaagse gelopen. Het hockey- en voetbalseizoen is afgesloten en de rapporten zijn mee naar huis. Nog even twee weken buffelen en dan is het tijd voor vakantie. Dit jaar gaan we vreemd! De bestemming is niet Italië maar Frankrijk… We nemen ook niet de eigen tent mee, maar hebben er eentje gehuurd. Heerlijk.

kijkje in mijn leven

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.