Review: Moestuin beginnen met Moesie + winactie

Een eigen moestuin is al jaren een trend. En ik wilde ook eens trendy zijn en meedoen. Ik heb 2 linker handen en kan nog geen plant levend houden. En toch verbouw ik al 3 jaar mijn eigen eten in een mini-moestuin. Hoe? Met hulp van Moesie de Moestuin coach. Het leuke is dat ik als trouwe klant 1 zaadjes pakket mag weggeven.

Moesie
Wie is Moesie? Moesie is er voor kinderen en volwassenen om je te helpen met een eigen moestuin. Via de site bestel je zaadjes en dan komt het mooie: elke week krijg je per e-mail instructies. Het project is erop gericht om mensen te laten zien hoe leuk, makkelijk en lekker een moestuin is. Voor kids stiekem ook heel leerzaam om te zien hoe groente groeit van een zaadje tot iets eetbaars.

Ruimte
Het enige dat je nodig hebt is 1m² grond. Dit kan in de achtertuin, maar ook gewoon op een balkon op een zonnig plekje. Het eerst jaar had ik een bak gekocht bij het tuincentrum. Inmiddels heb ik mijn tuin veranderd en heb ik 5m² om mijn eten in te verbouwen.

Deelname
De deelname kost € 27,50 euro dat is schijnbaar gelijk aan de opbrengst. Dit jaar zit er in het pakket: basilicum, peterselie, tijm, bieslook, radijs, sla, kerstomaat, bosui, wortels en dopererwten. Natuurlijk is er gekozen voor makkelijke en snelle groente. Kom je er even niet uit? Dan kan je per mail gewoon vragen stellen. Een voorwaarde, je moet wel goed de instructies van Moesie op volgen, dan is de slagingskans het grootst. Natuurlijk zijn er ook wel eens mislukkingen. Zo wilde vorig jaar bij mij de sperziebonen niet opkomen. En ja, dat is ook de natuur.

Jonathan Karpathios
Dit jaar is er iets nieuws: het project wordt afgesloten met recepten van chefkok Jonathan Karpathios. Misschien ken je zijn boek Echt Eten. Daarmee richt zich op de thuiskok en brengt je weer terug naar de basis; koken naar wat de natuur je te bieden heeft. Hij verbouwt zijn eigen groente & fruit voor zijn restaurant Vork & Mes. Ik kijk nu al uit naar zijn recepten.

Looptijd
Het project start half maart en eindigt eind juli. Mijn ervaring is dat ik daarna nog langer kan genieten van groenten en met name van de kruiden. De bladpeterselie staat bij mij het hele jaar en gebruik ik wekelijks.

Mijn ervaring
Persoonlijk word ik helemaal blij van het tuinieren. Het kost de ene week wat meer tijd dan de andere keer. Het is prachtig om te zien hoe op zo’n kleine ruimte groente & kruiden tot ontwikkeling komt. En dan heb ik nog niet eens gesproken over het opeten. Jezelf verbouwde eten smaakt toch echt anders. Ik doe dit jaar uiteraard ook weer mee. Ik heb alleen een Maxi-tuin genomen, zodat ik langer kan tuinieren.

Winactie: Wil je kans maken op 1 mini-moestuin pakket?
Lijkt het je wat om ook een mini-moestuin te beginnen? Ik mag van Moesie 1 mini-moestuin pakket weggeven. Je krijgt dan alle zaadjes en Moesie (de MoestuinCoach) vertelt je elke week wat je moet doen aan zaaien, oogsten, water geven of verzorgen.

Laat onder aan deze post weten waarom jij graag een mini-moestuin wilt winnen, met een geldig e-mailadres:

Update, deze actie is inmiddels afgelopen.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.