5 uit 1 beoordeling
15 minuten
oventijd 20 minuten

Mini frikandelbroodjes

Het recept voor mini frikandelbroodjes met curry is niet nieuw, wel erg lekker! Bij mijn thuis zijn ze gek op deze snack. Dit borrelhapje is zo gemaakt en de ingrediënten heb ik standaard in huis. Zo stond ik op Oudjaarsnacht om 3 uur ‘s nachts frikandelbroodjes te maken voor de visite:).

Mika, mijn zoon, was helemaal verbaasd: mam heb jij de mini frikandelbroodjes niet op je website staan? Hij is op een leeftijd gekomen, dat hij uit school met zijn vrienden bij de supermarkt frikandelbroodjes koopt. Voor een project van school, heeft hij zelfs een bakvideo in het Duits gemaakt van deze hartige snack.

Frikandelbroodjes maken

Frikandelbroodjes maken

Zelf frikandelbroodjes maken vind ik nog altijd lekkerder en het is zo ontzettend makkelijk. Dit borrelhapje maken wij thuis in allerlei variaties. Standaard worden oven frikandellen gebruikt in dit recept. Mijn ervaring is dat je ook gewone frikandellen kunt gebruiken. Toen Mika nog op de basisschool zat, maakte ik halal broodjes met diepvries frikandellen van Mekkafood.

Bij een frikandel hoort curry of ketchup. De curry smeren wij niet altijd op de hartige snack, omdat niet iedereen dit lust. Serveer de curry of ketchup ernaast, zodat iedereen kan kiezen. Bij een frikandel eet ik liever mayonaise, dus dat doe ik in een bakje voor erbij.

Deze borrelhapjes kun je makkelijk vooraf klaarmaken. Bij Linda’s tips geef ik je hiervoor een paar opties. Warm uit de oven zijn deze bladerdeeghapjes met frikandel het lekkerste. Voor als je op zoek bent naar nog meer warme hapjes, kan ik je mini worstenbroodjes of bladerdeeghapjes met chorizo aanraden. Om het feestje compleet te maken, staan hier de populairste hapjes bij elkaar verzameld.

Mini frikandelbroodjes maken

Mini frikandelbroodjes

Ingrediënten

12 stuks
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 stuks oven frikandellen
  • curry (naar smaak)
  • 1 ei los geklopt

Extra nodig

  • 1 vel bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe kun je zelf frikandelbroodjes maken?

  • Verwarm de oven voor op 225 graden. Haal de plakjes bevroren bladerdeeg van elkaar. Verwijder de folie en laat 5 – 10 minuten ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de frikandellen in 3 gelijke stukken. Snijd de plakken bladerdeeg horizontaal doormidden. Smeer rechts van het midden een theelepel curry op het bladerdeeg. Leg de frikandel erop. Vouw het lege linker bladerdeegplakje over de frikandel op de rechter helft. Druk dicht met een vork. Snijd voorzichtig een paar sneetjes in het bladerdeeg, zodat de frikandel zichtbaar wordt.
  • Zet de mini frikandelbroodjes op de bakplaat en bestrijk met het opgeklopte ei. Bak in 20 – 25 minuten goudbruin in de oven. Het lekkerst zijn de mini frikandelbroodjes vers uit de oven.

Linda’s Tips

  • Wil je de mini frikandelbroodjes vers op een feestje serveren? Maak de ongebakken frikandelbroodjes tot en met stap 2. Bewaar afgesloten in een bak in de koelkast. Doe bakpapier tussen de hapjes, zodat ze niet aan elkaar plakken. Ter plekke verwarm je de oven, smeer de hapjes in met het eigeel en bak goudbruin.
  • Ook kun je de bladerdeeghapjes van tevoren maken en ter plekke ongeveer 5 minuten verwarmen in een oven van 180 graden. 

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.