Nog geen beoordelingen
bereiding 20 minuten

Mascarpone toetje

Een mascarpone toetje is een dessert dat bij iedereen in de smaak valt. Dit makkelijke kerst dessert heeft 7 ingrediënten en kun je bijna in zijn geheel voorbereiden. Het is, wat mij betreft, een ideaal recept voor een onbezorgde kerst.

Mascarpone toetje met speculoos

Mascarpone is vaak de basis voor tiramisu. Daarnaast kun je er nog zoveel andere lekkere desserts mee maken. Voor dit dessert meng je de mascarpone met opgeklopte slagroom en speculoos pasta. Dat is de basis van het toetje. Erop zet je een half stoofpeertje met steeltje. On top komen stukjes speculoos koek, nootjes en witte chocolade. Het is een goddelijk dessert, eenvoudig te maken en boordevol smaak.

Toetje met mascarpone

Ben je bekend met speculoos? Niet te verwarren met speculaas trouwens. Speculoos is een Belgisch koekje, dat ook lekker is op brood. Inmiddels is er een speculoos pasta gemaakt als broodbeleg. Mijn kids zijn er dol op. Deze speculoos pasta is ook fijn om in een dessert of taart te verwerken.

Mascarpone toetje

Ideeën voor een toetje met mascarpone

Op zoek naar nog meer variatie met mascarpone toetjes? Op de blog staan nog meer lekkere feestelijke toetjes met mascarpone. Wat dacht je van:

Mascarpone toetje

Mascarpone toetje

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 125 ml slagroom
  • 250 ml mascarpone
  • 75 gram speculoos pasta (Lotus)
  • 4 stoofperen
  • 2 speculoos koekjes, in stukjes gehakt
  • 30 gram pistache nootjes, gepeld en gehakt
  • 50 gram witte chocolade (Verkade of Tony Chocolonely)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een mascarpone toetje?

  • Klop de slagroom met een mixer loppig (yoghurt dikte) in een kom.
  • Mix de mascarpone samen met de speculoos pasta in een andere kom door elkaar.
  • Schep de slagroom bij het mascarpone mengsel en roer goed door elkaar.
  • Halveer de stoofpeertjes. voorzichtig langs het steeltje. Je gebruikt de helft met steeltje. De andere helft van het stoofpeertje heb je niet nodig en kun je op een ander moment bij het eten serveren.
  • Verdeel het mascarpone mengsel over 4 bordjes. Leg een half stoofpeertje erop. strooi de koekkruimels en nootjes erover.
  • Smelt de witte chocolade au-bain marie. Drizzle met een theelepeltje over het mascarpone toetje. Of maak een spuitzakje. Doe de iets afgekoelde chocolade in een stevig boterhamzakje. Sluit af met een knoop en duw naar één punt. Knip een klein puntje af en drizzle de witte chocolade over het mascarpone toetje.

Nog meer kerstinspiratie?

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Bekijk hier alle makkelijke kerstrecepten van feestelijke voorgerechten tot een spetterend dessert.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.