• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Lekker eten met Linda bestaat 2 jaar

Lekker eten met Linda 2 jaar

september 11, 2015 door Linda 15 Reacties

Feest! Vandaag bestaat mijn site en eigen bedrijf precies 2 jaar. Dit is ook het moment om de balans op te maken. Toen ik startte met Lekker eten met Linda zei manlief: “geef jezelf 2 jaar om je eigen bedrijf op te bouwen. Daar kies je voor en na 2 jaar kijk je pas hoe je ervoor staat en niet onderweg. Voor die tijd wil ik je niet horen dat je stopt.” Slik, die woorden heb ik nog heel vaak herhaald in mijn hoofd. En nu is het zover. Ga ik door of stop ik ermee?

Om eerlijk te zijn, heb ik meerdere keren een dip gehad. Af en toe wilde ik die laptop het raam uit slingeren.. Zeker met technische aanpassingen aan mijn site, waar ik echt niks van begrijp. Of als ik een uur naar een leeg scherm zit te staren en de woorden maar niet uit mijn vingers komen. Dan hoor ik weer dat een collega 4 blogs in een half uur schrijft, nou dan zit ik nog net niet te huilen achter mijn pc.

Schrijven, tja dat is nog wel een dingetje bij mij. Ik heb geen marketing communicatie achtergrond. Ok, ik ben marketeer en heb jarenlange (event) ervaringen in de foodbranche, maar communicatie is toch weer een andere dimensie. De aanpak die ik volg met mijn bedrijf doe ik puur op gevoel en ach van fouten, daar leer ik van. Alleen die spelfouten, dat is en blijft een punt. Een blog wordt minimaal 2 keer gelezen en dan nog zie ik die verkeerd geplaatst “d” of “t” niet staan. Sorry daarvoor!

Even terug naar het begin dat ik startte. In augustus 2012 kreeg ik te horen dat mijn baan vanwege economische redenen verviel. Na 9 jaar trouwe dienst werd ik van het ene op het andere moment op straat gezet. Niet zo leuk, kan ik je vertellen. Al heb ik dat moment direct omgedraaid in iets positief. Ik weet nog zo goed dat manlief zei: “Lin, gefeliciteerd. Nu kun je gaan doen wat je echt leuk vindt.”

Lekker eten met Linda 2 jaar

Eigenlijk wilde ik al enige tijd iets anders, al wist ik niet zo goed wat. Of eigenlijk wist ik het wel, maar durfde de stap niet te nemen. Mijn ontslag was precies het duwtje dat ik nodig had. In die bewuste zomer had ik al besloten om een opleiding te volgen zodra mijn zoon 4 jaar werd. Die opleiding ben ik een half jaar eerder gestart. Ik heb een voedingskundige opleiding gevolgd omdat ik een combinatie zocht tussen koken en gezonde voeding.

Zomaar een bedrijf beginnen zonder ervaring leek mij geen goed idee. Bij Bluebelle foodcoaching zag ik een stageplek voorbij komen. Ik volgde Claire al tijden en zij is mijn grote voorbeeld. En wat denk je: na een gesprek kreeg ik de positie. De reactie van mijn omgeving: ga jij stage lopen? En dat met 15 jaar werkervaring, 2 kleine kinderen en zonder vergoeding? En je reist ook nog 3 x per week op eigen kosten naar Haarlem, 5 kwartier heen en terug? Ik zag ze denken, die is niet wijs. Wat ik daar geleerd heb, is niet in geld uit te drukken. Tot op de dag van vandaag ben ik Claire zo dankbaar.

Ondertussen had ik Francesca leren kennen via wederzijdse vrienden. Wij hadden direct een goede klik, de liefde voor lekker eten schept een band. Zij blogde toen 1,5 jaar en kreeg een opdracht op 10 babyrecepten te schrijven voor Ouders van Nu. Ik was compleet verbaasd toen ze zei: die recepten schrijven dat wil ik graag met jou doen. Ik keek nog achterom of ik iemand anders zag staan, maar nee, ze had het echt tegen mij. “Zo krijgen wij een mooie mix tussen recepten en voedingskundige informatie“. Thanks lieve dame en je weet zelf wel waarvoor *smak*.

Door mijn periode bij Bluebelle en de ervaringen met Francesca begon ik een beetje vertrouwen te krijgen in mijn eigen kunnen. De stap om voor mezelf te beginnen vond ik eng, heel eng. Er spookte allerlei negatieve gedachten door mijn hoofd. Maar ik realiseerde mij ook, dat dit het moment was om de sprong te wachten. Mijn motto is niet voor niks: Je kunt maar beter spijt hebben van iets dat je gedaan hebt, dan iets wat je niet gedaan hebt. En zo zette ik 11 september 2013 bij de Kamer van Koophandel mijn handtekening onder mijn inschrijving.

De afgelopen 2 jaar is het heel hard werken geweest. Mijn vent heeft zijn dag met de kinderen opgegeven en is teruggegaan naar een 5 daagse werkweek om zo het financiële gat enigszins op te vangen. Tja, het is fantastisch om je dromen waar te maken maar dat gaat niet zomaar. Ik heb in 3 jaar nauwelijks nieuwe kleren gekocht bijvoorbeeld.

Lekker eten met Linda 2 jaar

En nu, hoe nu verder? Het heeft even geduurd, voordat ik mijn draai vond. Maar aan stoppen denk ik zeker niet! Jullie zijn nog niet van mij af. Inmiddels ben ik ook best trots op wat ik bereikt heb. Ik heb mijn business plan er eens bij gepakt. Mijn bedrijf heeft een kleine verschuiving meegemaakt. In het begin dacht ik mij voornamelijk op het voedingsadvies te storten. Ik merk dat ik het leuker vind om dit soort informatie te verwerken in mijn blogs met praktische tips. Ook het plezier van samen koken en samen eten vind ik erg leuk.  Mijn inschattingen qua bereik heb ik allang overtroffen. Inmiddels komen jullie met meer dan 61.000 unieke bezoekers per maand langs. En dan nog al die volgers op Facebook (>6.500), Instagram (> 2.800) en Twitter (> 1.400). Ik begrijp het nog steeds niet en ben jullie zo dankbaar!

Eén persoon ben ik het meest dankbaar en dat is die geweldige vent van mij. Thanks lieverd dat je zo in mij gelooft en voor de volle 100% achter mij staat! En lieve Ilja & Mika. Ik geniet het meest als jullie mijn eten met smaak opeten en vragen of ik een gerecht snel weer wil maken. Love you to the moon and back. X

Oh en voor ik het vergeet. Mijn 2 jarige bestaan ga ik uitgebreid vieren. Houd de site deze maand goed in de gaten. Ik strooi met cadeautjes!

Foto credits: Sieperdepiep

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: INSPIRATIE Tags: feest, Lekker eten met Linda 2 jaar, Linda 2 jaar

Lees Interacties

Reacties

  1. Wendy zegt

    september 11, 2015 om 7:16 am

    Van harte Lin! Goed dat je je hart hebt gevolgd. Zo fijn om jou blij en gelukkig te zien met de keuzes die je hebt gemaakt. You go girl!

    Beantwoorden
  2. Jessica zegt

    september 11, 2015 om 7:29 am

    Hiep Hiep Hoeraaaaaaaaa!
    Van harte gefeliciteerd!
    Op nog vele mooie jaren.
    En lekker belangrijk een spelfout. Het recept smaakt er echt niet minder door :)))

    Fijne dag.
    X Jessica

    Beantwoorden
  3. Heleen zegt

    september 11, 2015 om 7:38 am

    Gefeliciteerd! Ik ben net begonnen met bloggen het volgen van blogs als de jouwe geeft me veel inspiratie. Hopelijk ben ik over twee jaar ook nog steeds van de partij.

    Beantwoorden
  4. Suzanne zegt

    september 11, 2015 om 8:19 am

    Kanjer! X

    Beantwoorden
  5. Judith | myfoodblog.nl zegt

    september 11, 2015 om 8:34 am

    Gefeliciteerd! Leuk om te lezen hoe je hier zo bent gekomen :). Ga zo door :)!

    Beantwoorden
  6. vivian zegt

    september 11, 2015 om 8:35 am

    Gefeliciteerd met je 2 jarig bestaan. Daar mag je trots op zijn.

    Beantwoorden
  7. Yolanda zegt

    september 11, 2015 om 9:30 am

    Wish it, dream it, do it! Je openheid is verfrissend en je verhaal is inspirerend! Dank!

    Beantwoorden
  8. Marguerita zegt

    september 11, 2015 om 11:20 am

    Gefeliciteerd! En wat heerlijk om te lezen dat je zo’n nare ervaring hebt weten om te buigen in iets ontzettends positiefs. Erg mooie bezoekcijfers! Maar je blog is ook zo leuk he, je verdiend het!

    Beantwoorden
  9. Laura zegt

    september 11, 2015 om 11:27 am

    Super Lindje! Trots op jou!

    Beantwoorden
  10. Laura's Bakery zegt

    september 11, 2015 om 1:48 pm

    Met die communicatie van jou zit het wel goed hoor, je hebt dit prachtig op het digitale papier weten te zetten! En gefeliciteerd natuurlijk! Op nog vele mooie jaren 🙂 xx

    Beantwoorden
  11. Gerda van kuijk zegt

    september 11, 2015 om 9:03 pm

    Linda, vooral zo doorgaan!!!!!
    Je zal altijd je onzekerheden hebben.
    Ik ben deze maand 30 jaar zelfstandig onderneemster in de mode, en elke keer leer je weer van je eigen fouten.
    Het blijft een uitdaging!
    Veel succes!!!!
    Ik blijf je volgen.

    Beantwoorden
  12. Sandra zegt

    september 11, 2015 om 10:54 pm

    Tof om te lezen en super stoer! Van harte met je jubileum.

    Beantwoorden
  13. Beaufood zegt

    september 12, 2015 om 12:53 pm

    Waauw lieve Linda, wat een ontzettend mooi artikel! Ik ben blij dat je doorgaat want je hebt nog zoveel inspiratie die je door kunt geven 🙂 Je site is prachtig en blijf vooral zo doorgaan. Tot snel! Liefs, Bo

    Beantwoorden
  14. marianne zegt

    september 13, 2015 om 2:03 pm

    Gefeliciteerd! Heel leuk om te lezen hoe het allemaal gelopen is! En uh 4 posts in een uur? I wish… Eerder 1 post in 4 uur.. (En langer). Lekker doorgaan & heel veel blogplezier! (Ook hele leuke foto’s) grtjes Marianne

    Beantwoorden
  15. Carolien - On a Healthy Adventure zegt

    september 28, 2015 om 3:22 pm

    Oh Linda, dat moet niet gemakkelijk geweest zijn, maar zoals je al aangeeft, is je man je grote duw geweest. Hij had gelijk met die 2 jaar volhouden, kijk waar je nu staat! En we willen nog lang niet van je af zijn. Laat die blogposts maar komen 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Pasen 2021

Pasen 2021

Vier Pasen met Linda

  • – Kwarkbolletjes
  • – 3x Aspergesoep
  • – Hartige taart met Boursin

Weekmenu lekker vega

Lekker eten met Linda - weekmenu

Vegetarische recepten

Lekker eten met Linda - vegetarisch

Snelle lunchsalade met biet

bietensalade

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • ontbijtkoek Ontbijtkoek
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Aanmelden nieuwsbrief

Makkelijke vegetarische recepten

  • De 10 lekkerste vegetarische pasta recepten op een rijtje. Een vega pastasaus maak je makkelijk en snel met een van deze smakelijke recepten. 10x vegetarische pasta recepten
  • 3 x vegetarische balletjes 3 vegetarische balletjes recepten
  • Pasta met tomatensaus, spinazei en ricotta Pasta met tomatensaus, spinazie en ricotta
  • Vega lasagne uit de pan met spinazie Vega lasagne uit de pan
  • Snelle bami zonder vlees is een makkelijk hoofdgerecht boordevol groente en is dus lekker gezond. Het hele gezin smult van dit vegetarische avondeten. Klik op de foto voor het recept. Snelle boodschappen, snelle bami

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
WEEKMENU ~ Aankomende week is het de Nationale Wee WEEKMENU ~ Aankomende week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Om die reden is het nieuwe weekmenu compleet vegetarisch. Nou houd ik echt van een lekker stukje vlees, maar dat hoeft niet elke dag. Daarom steun ik dan ook dit te gekke initiatief, dat vanaf maandag 8 maart start. Iedereen die zich inschrijft krijgt toegang tot het @weekzondervlees receptenboekje. Hierin vind je voor de hele week makkelijke vegetarische gerechten, van ontbijt tot diner!

Persoonlijk eet ik het liefst vegetarisch zonder vleesvervangers. Dat zie je ook terug in mijn vegetarische weekmenu. Ik geef je inspiratie om zelf vegetarische balletjes te maken met peulvruchten, geef je tips om tempeh op smaak te brengen en laat je kennismaken met pulled oats. Voor het weekend heb ik een heerlijke vegetarische amuse klaargezet. En zondag staat er een lekker toetjes voor Pasen op de planning. Langzaam start de inspiratie voor Pasen, vanaf eind volgende week ga ik "los". Maar eerst gaan we super lekker vegetarisch eten.

Swipe naar rechts voor de recepten. Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-198/

Vind je het lastig omlekkere vegetarische recepten te bedenken? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #weekzondervlees #vegetarischerecepten
RODE CURRY NOEDELSOEP ~ Het is weer eens tijd voor RODE CURRY NOEDELSOEP ~ Het is weer eens tijd voor een goed gevulde maaltijdsoep. Dit keer is het een rode curry noedelsoep boordevol groente. Het is een maaltijdsoep voor doordeweeks, want binnen 20-25 minuten staat deze Thaise rode curry soep op tafel.

Ik ben dol op de Thaise keuken. De basis van de rode curry noedelsoep bestaat uit rode curry pasta, noedels en kokosmelk. In mijn koelkast staat altijd een goed potje rode curry pasta om een gerecht mee op smaak te brengen. Daarbij vind ik noedels ideaal, want dit hoef je alleen even kort te koken of te wellen en dan zijn ze klaar voor gebruik. En met kokosmelk maak je elk gerecht lekker, wat mij betreft. 

De kids slurpen deze soep makkelijk naar binnen én zeuren zo niet over de broccoli die ik erin heb gedaan .....

Trek gekregen in deze makkelijke maaltijd? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/rode-curry-noedelsoep/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #soep #maaltijdsoep #noedels #noedelsoep #rodecurry
WEEKMENU ~ Weet jij al wat je wilt eten deze week? WEEKMENU ~ Weet jij al wat je wilt eten deze week? Ik heb weer een weekmenu met makkelijke recepten voor je klaargezet. Door het zalige weer van afgelopen week krijg ik helemaal zin in de lente en zomer tegelijk en dat kun je terug zien in de eetplanning van deze week.

Zo staat er een lente stamppot met bloemkool en rucola in het weekmenu. Met de kip siam waan je je even op vakantie in Thailand. We doen Mexico aan met de kip fajitas pasta en probeer ook de klassieke Italiaanse combinatie van tomaten, ricotta en spinazie eens uit.

Swipe naar rechts om de recepten te bekijken. Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-197/

Vind je het lastig om elke week weer te bedenken wat er op tafel moet komen? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #stamppot #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk een pak Knorr Wereldgerechten kopen of zelf maken. Een kant en klaar pak kip tandoori kopen is makkelijk, dat begrijp ik heel goed. Alleen is zelf kip tandoori maken zoveel lekkerder en eigenlijk heel makkelijk. Kijk maar mee, hoe ik dit doe.

De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. Zo maak je makkelijk en snel je eigen kruidenmix. Voor de kip tandoori voeg je een aantal kruiden bij elkaar en vervolgens laat je de kip hierin marineren.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze kip tandoori later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen in deze makkelijke maaltijd? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/kip-tandoori-met-rijst-en-sperziebonen/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #kip #kiptandoori #tandoori #kokenzonderpakjesenzakjes #sperziebonen #wereldgerechten
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

OPSLAAN & ACCEPTEREN