Lekker eten met Linda bestaat 2 jaar

Feest! Vandaag bestaat mijn site en eigen bedrijf precies 2 jaar. Dit is ook het moment om de balans op te maken. Toen ik startte met Lekker eten met Linda zei manlief: “geef jezelf 2 jaar om je eigen bedrijf op te bouwen. Daar kies je voor en na 2 jaar kijk je pas hoe je ervoor staat en niet onderweg. Voor die tijd wil ik je niet horen dat je stopt.” Slik, die woorden heb ik nog heel vaak herhaald in mijn hoofd. En nu is het zover. Ga ik door of stop ik ermee?

Om eerlijk te zijn, heb ik meerdere keren een dip gehad. Af en toe wilde ik die laptop het raam uit slingeren.. Zeker met technische aanpassingen aan mijn site, waar ik echt niks van begrijp. Of als ik een uur naar een leeg scherm zit te staren en de woorden maar niet uit mijn vingers komen. Dan hoor ik weer dat een collega 4 blogs in een half uur schrijft, nou dan zit ik nog net niet te huilen achter mijn pc.

Schrijven, tja dat is nog wel een dingetje bij mij. Ik heb geen marketing communicatie achtergrond. Ok, ik ben marketeer en heb jarenlange (event) ervaringen in de foodbranche, maar communicatie is toch weer een andere dimensie. De aanpak die ik volg met mijn bedrijf doe ik puur op gevoel en ach van fouten, daar leer ik van. Alleen die spelfouten, dat is en blijft een punt. Een blog wordt minimaal 2 keer gelezen en dan nog zie ik die verkeerd geplaatst “d” of “t” niet staan. Sorry daarvoor!

Even terug naar het begin dat ik startte. In augustus 2012 kreeg ik te horen dat mijn baan vanwege economische redenen verviel. Na 9 jaar trouwe dienst werd ik van het ene op het andere moment op straat gezet. Niet zo leuk, kan ik je vertellen. Al heb ik dat moment direct omgedraaid in iets positief. Ik weet nog zo goed dat manlief zei: “Lin, gefeliciteerd. Nu kun je gaan doen wat je echt leuk vindt.”

Lekker eten met Linda 2 jaar

Eigenlijk wilde ik al enige tijd iets anders, al wist ik niet zo goed wat. Of eigenlijk wist ik het wel, maar durfde de stap niet te nemen. Mijn ontslag was precies het duwtje dat ik nodig had. In die bewuste zomer had ik al besloten om een opleiding te volgen zodra mijn zoon 4 jaar werd. Die opleiding ben ik een half jaar eerder gestart. Ik heb een voedingskundige opleiding gevolgd omdat ik een combinatie zocht tussen koken en gezonde voeding.

Zomaar een bedrijf beginnen zonder ervaring leek mij geen goed idee. Bij Bluebelle foodcoaching zag ik een stageplek voorbij komen. Ik volgde Claire al tijden en zij is mijn grote voorbeeld. En wat denk je: na een gesprek kreeg ik de positie. De reactie van mijn omgeving: ga jij stage lopen? En dat met 15 jaar werkervaring, 2 kleine kinderen en zonder vergoeding? En je reist ook nog 3 x per week op eigen kosten naar Haarlem, 5 kwartier heen en terug? Ik zag ze denken, die is niet wijs. Wat ik daar geleerd heb, is niet in geld uit te drukken. Tot op de dag van vandaag ben ik Claire zo dankbaar.

Ondertussen had ik Francesca leren kennen via wederzijdse vrienden. Wij hadden direct een goede klik, de liefde voor lekker eten schept een band. Zij blogde toen 1,5 jaar en kreeg een opdracht op 10 babyrecepten te schrijven voor Ouders van Nu. Ik was compleet verbaasd toen ze zei: die recepten schrijven dat wil ik graag met jou doen. Ik keek nog achterom of ik iemand anders zag staan, maar nee, ze had het echt tegen mij. “Zo krijgen wij een mooie mix tussen recepten en voedingskundige informatie“. Thanks lieve dame en je weet zelf wel waarvoor *smak*.

Door mijn periode bij Bluebelle en de ervaringen met Francesca begon ik een beetje vertrouwen te krijgen in mijn eigen kunnen. De stap om voor mezelf te beginnen vond ik eng, heel eng. Er spookte allerlei negatieve gedachten door mijn hoofd. Maar ik realiseerde mij ook, dat dit het moment was om de sprong te wachten. Mijn motto is niet voor niks: Je kunt maar beter spijt hebben van iets dat je gedaan hebt, dan iets wat je niet gedaan hebt. En zo zette ik 11 september 2013 bij de Kamer van Koophandel mijn handtekening onder mijn inschrijving.

De afgelopen 2 jaar is het heel hard werken geweest. Mijn vent heeft zijn dag met de kinderen opgegeven en is teruggegaan naar een 5 daagse werkweek om zo het financiële gat enigszins op te vangen. Tja, het is fantastisch om je dromen waar te maken maar dat gaat niet zomaar. Ik heb in 3 jaar nauwelijks nieuwe kleren gekocht bijvoorbeeld.

Lekker eten met Linda 2 jaar

En nu, hoe nu verder? Het heeft even geduurd, voordat ik mijn draai vond. Maar aan stoppen denk ik zeker niet! Jullie zijn nog niet van mij af. Inmiddels ben ik ook best trots op wat ik bereikt heb. Ik heb mijn business plan er eens bij gepakt. Mijn bedrijf heeft een kleine verschuiving meegemaakt. In het begin dacht ik mij voornamelijk op het voedingsadvies te storten. Ik merk dat ik het leuker vind om dit soort informatie te verwerken in mijn blogs met praktische tips. Ook het plezier van samen koken en samen eten vind ik erg leuk. Mijn inschattingen qua bereik heb ik allang overtroffen. Inmiddels komen jullie met meer dan 61.000 unieke bezoekers per maand langs. En dan nog al die volgers op Facebook (>6.500), Instagram (> 2.800) en Twitter (> 1.400). Ik begrijp het nog steeds niet en ben jullie zo dankbaar!

Eén persoon ben ik het meest dankbaar en dat is die geweldige vent van mij.Thanks lieverd dat je zo in mij gelooft en voor de volle 100% achter mij staat! En lieve Ilja & Mika. Ik geniet het meest als jullie mijn eten met smaak opeten en vragen of ik een gerecht snel weer wil maken. Love you to the moon and back. X

Oh en voor ik het vergeet. Mijn 2 jarige bestaan ga ik uitgebreid vieren. Houd de site deze maand goed in de gaten. Ik strooi met cadeautjes!

Foto credits: Sieperdepiep

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.