Lunch bij fattoria La Vialla (Italië)

De lunch bij Fattoria La Vialla was misschien wel het hoogtepunt van onze zomervakantie in Italië. Mijn blog over mijn bezoek aan La Vialla heeft jullie nieuwsgierigheid gewekt, volgens mijn contactpersoon aldaar. En dan heb ik nog niks verteld over de fantastische La Vialla lunch, die wij op het landgoed genuttigd hebben.

la vialla lunch

Nog even een korte uitleg over La Vialla. Dit is een biologisch familiebedrijf dat alles zelf verbouwt en produceert. Van jam, pastasaus, olijfolie tot wijn. De producten worden met liefde gemaakt en dat proef je. Jarenlang heb ik verlangend naar de brochures gekeken, om nu eindelijk zelf plaats te nemen aan een rood wit geblokt tafelkleed.

La vialla lunch

Vanwege het slecht weer is de lunch niet buiten onder de grote vijgenboom, maar in het landhuis. Het aperitief wordt gelukkig wel buiten geserveerd. Een tafel vol met lekkers van La Vialla. Pecorino met paprikajam, salamiworst met venkel, tapenades etc. Ook niet onbelangrijk, alle soorten wijnen kunnen geproefd worden. En daar sta ik dan, met een glas in de hand uitkijkend over de wijnranken. De lunch kan nu al niet meer stuk voor mij.

La vialla antipasti

Bij binnenkomst in het landhuis staan 5 grote houtentafels gedekt. Keurig gedekt met het authentiek wit rood geblokt tafelkleed. Op tafel prijkt ons naamkaartje “familie Peek” met het menu. En de eerste hapjes staan al klaar. De kokkinnen – grote Italiaanse mama’s met schorten voor – zijn nog druk bezig in de keuken met onze lunch. Ik kan het niet laten om met camera al even rond te kijken. De iets wat schuchtere dames laten mij mijn gang gaan.

la vialla lunch

De voorraadkamer, de droom van elke foodie. Schappen vol met La Vialla producten.Op de grond manden met verse groente, fruit en kruiden. Het ademt allemaal zoveel ambachtelijkheid uit. De keuken waar het zware werk gebeurd, de spoelkeuken en dan de bijkeuken waar de dames zelf eten als alle gasten weg zijn. Ik ben er niet weg te slaan en kom meerdere keren terug om foto’s te nemen. Iedere keer met een kind aan mijn hand. Italianen zijn zo kindvriendelijk en die blonde koppies en heldere blauwe ogen van mijn kids doen het goed bij de dames. Zij genieten er enorm van en wij ook.

la vialla lunch

Na de antipasti heb ik bijna geen foto’s meer van de lunch zelf. Ik was zo druk met genieten, dat ik er niet aan toegekomen ben. Gelukkig heb ik de menu kaart nog en die spreekt voor zich.

la vialla lunch menu

En een fantastische foto van het dessert. Naast taart worden de beroemde La Vialla koekjes geserveerd. Zoonlief had zijn bordje gevuld en vroeg: “mama, mag ik een foto maken?”

la vialla dessert

Wij komen zeker nog eens terug op La Vialla voor de lunch. Dan slapen wij ergens in de buurt. Van maart tot en met oktober wordt van maandag tot en met vrijdag de uitgebreide Toscaanse lunch geserveerd voor € 25,-. Ook is er een eenvoudige broodlunch (merenda) voor € 12,50 per persoon. Wil je ook een keer lunchen bij La Vialla? Reserveer ruim van te voren via 0039-3575-47697 of mail met mail [email protected], kan gewoon in het Nederlands.

la vialla kokkinnen

Elke dag is La Vialla open van 9.00 uur tot 18.00 uur. Een paar keer per dag wordt er een rondleiding in het Nederlands gegeven. Dan krijg je de wijnkelders te zien, de sauzenmakerij en de olijfoliemolen. Zo kan je kennismaken met de boerderij, want er wordt tegelijkertijd natuurlijk ook gewerkt op de boerderij. Bezoek ook de boerderij winkel of bestel -net als ons – de mooie producten online.

la vialla lunch

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.